5-4-1-start!

Ett referat från Niklas

Strålande förutsättningar på tisdagens träning. Sol – 4ms – 11 båtar! och en tränare som verkligen var på hugget. Ett tag trodde vi inte att han tänkte sluta – mörkret var det som begränsade.

Kvällens huvudfokus var startträning i kombination med båthantering.

Övning 1 – ”startträning i box” där man blev straffad att starta 20 meter bakom lijnen om man någon gång mellan 4-minutern och starten var utanför boxen. Efter start så tuggade man på i ca 50 meter och sedan började man om igen. Blev ganska trångt efterhand som boxen gjordes mindre och mindre. Ca 10 startomgångar klarades av.

Övning 2 – ”fri start på krympande linje” – efterhand så minskades längden på linjen. På slutet med lovartsfördel var det riktigt trångt uppe vid båten. Det gällde att vara på plats tidigt och sedan bevaka sin position. Starten följdes av en kryss – en läns och sedan målgång genom upprundning. Med tanke på att kryssen bara var ca 200 meter så var det riktigt tight och nästan ”slagsmål” vid kryssmärket och nästan lika tight vid upprundningen. Att komma för babord upp mot märket var inte riktigt optimalt. Ca 8 ”minirace” blev det.

Ett entusiastikst gäng konstaterade på eftersnacket – f-n vad kul det är med segling i denna form.

11 båtar kom till start denna gång – nytt rekord för en träningskväll. Då stog det ändå två av de gamla trotjänarna kvar på land samt en ny båt som inte han med att bli klara för denna tisdagen.

Nu ser vi fram emot nästa tisdag!

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>