Sthlm 606 Cup 12 | Festligt, folkligt & fullsatt

Ikväll var det då dags för den stora finalen. Fint väder (tom shortsväder om man får tro ordf Niklas), lagom med vind och en massa seglare i hamnen. Idag var det inte mindre än nio båtar till start. Lite festligt, folkligt och fullsatt med andra ord.

Pelle och Viktor fixade banan och lagom till start försvann de med startfartyget? Lugn vi glömde starturet! 
Start ett par minuter sent i allt lättare vindar. Idag blev det bara ett race!  Det blev punka redan på första kryssen, sedan kom vinden från väst i stråk och det var minst sagt knepigt. SWE 868 var först upp till märket, men tappade på länsen till SWE 449 och SWE 837. Andra kryssen återigen lite pulserande vind som avslutades med slagduell mellan SWE 837 och 449 med SWE 868 som trea vid kryssmärket. Pelle och Viktor hade påpassligt kortat banan och sista länsen var ett lotteri som avslutades med kryss in i mål.  

Grattis till SWE 837 Richard och Fredrik som spikade och därmed blev kvällens segrare. Karin, Maud & Per i SWE 449 tvåa och SWE 918 (funkis) trea, följt av SWE 500 Niklas & Johan. Alla kvällens resultat här.

Sammanlagt blev det som väntat SWE 349 – Olle & Johan, som tog hem Sthlm 606 Cup. Stort grattis till er – ni har varit säsongens starkaste båt!

Slutställningen i Sthlm 606 Cup finner ni här. Prisutdelningen får vänta till årsmötet!

Lite sedvanligt eftersnack om finesser på banan och lite summering visar att vi är på rätt väg. Alla besättningar som var här i kväll tycker att det har varit otroligt kul och givande med de tolv deltävlingarna som vi skrapat ihop.

Eller som Johan utropade: Det är kul att leka! 

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>