Status på kajen i Islinge

Om det nu har undgått någon i klubben att det har pågått en renovering av kajen i Islinge i vinter, så kommer det här en liten statusrapport.

Den lokala entreprenören, tillika ägare till husbåten vid kajen, har gjort en grundläggande renovering av kajen. All gammal och ”rutten” betong har tagits bort och ersatts med ny och fin. Kajkanten har klätts med nya fina ribbor och avbärare för små och stora båtar. Under tiden som renoveringen genomfördes gjordes samtidigt markarbeten där man grävde upp mellan stranden och den renoverade kajanläggningen. Grävarabetena syftade till att göra om dräneringen och lägga nytt ytskikt. Till detta skall även sjösättningsrampen närmast macken renoveras. Allt detta skall vara klart till sista april. Det ser lovande ut och det är i princip endast sjösättningsrampen kvar att åtgärda. Dock är kajen fortfarande avspärrad vilket gör att vi inte kan parkera våra trailers där som vi har gjort tidigare år, utan vi får hålla till på annan plats i väntan på att de blir klara.

Islinge 20 april förra året - idyll med S606K

Nu kommer vi till klubbens eget lilla bekymmer. Vid renoveringen demonterades vår kära kran, den togs ned, del för del och det har visat sig att telfern, dvs kranens motoriserade hjärta, skadades så illa att den måste renoveras med reservdelar från utlandet. Detta har gjort att vi har tagit hjälp av kranbil för att komma i sjön och samtidigt väntar på att kranen skall bli reparerad för att komma upp ur sjön, alternativt sjösätta fler båtar.

Delar till kranen är beställda och kommer från Tyskland vecka 17 (nästa vecka). Vecka 18 tror och hoppas vi på att kranen är i funktion igen. Oavsett om kajen och sjösättningsrampen är klar eller ej så kommer kranen att vara möjlig att använda från slutet vecka 18, dvs till Lidingö Runt. Vilket oxå turligt sammanfaller med när vi måste lämna de bryggplatser som vi nu lånat av TBK. 

Detta ungefär samtidigt som vi får tillgång till uppställningsplatserna hos TBK, söndag 9e maj.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>