Det här är kul .... och nyttigt

Lördagmorgon och fem båtar till start – är det så här det skall vara? Sju små 606or sjösattes i tisdags, en faller i från för varje tillfälle. Nja det var nog snarare gastbristen som orsakade SWE869 och SWE837 att stanna inne vid bryggan.

Hur som –  det var propagandaväder med solsken och 2-5 m/s från nord vridande mot nordväst. Med andra ord alla förutsättningar för att genomföra båtträning i högt tempo. En lång dag med två pass med lunch i land och genomgång av det han såg på vattnet, snyggt illustrerat på video. Hmm det går liksom inte att minnas fel eller snacka bort sig.

Idag har vi byggt på med många rundningar och situationer med broms och gas, för att kriga sig fram till en plats runt lämärket. Mattias metod med att starta båtarna samlat efter motorbåten, med kryss eller länsstart, ger många tighta situationer och högt tempo hela tiden.  Klockan 16 när vi rundade av efter dagens träning var det många trötta besättningar. Men det bästa av allt, imorgon är det dags igen! Start kl 10.00

Några bilder från idag, samt ett klipp med kameran monterad på bommen hos Team YRSA.

Laddade och startklara, foto Mats Båvegård

Uppsamling på rad, foto Mats Båvegård

Jonas och Sam funderar på hur man gippar när man bara är två ombord, foto Mats Båvegård

Team Yrsa monterade en kamera på bommen och fick några klipp på besättningsarbetet. OBS Nördvarning.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>