Premiär | Snö , förkylning och en sur dam

Ja ungefär så var förutsättningarna när dagens träning skulle starta. Ingenting stoppade dock klubbens mest entusiastiska seglare från att komma igång med träningen. I går sjösatte vi 7 båtar och idag var 6 av dem med på träningen, SWE 381, 424, 500, 837, 868 och 869. SWE 349 fick lämna WO pga förkyld skeppare, men inget ont som inte hade nåt gott med sig. Polly fick helt plötsligt en gast.

Först ut på Islingehavet (Lilla Värtan) i år var SWE 868.  I snöglopp startade träningen på bana med fri åkning på kort kryss – länsbana.  En bra övning för att komma igång med hur det är man gör nu igen. Det konstaterade iallafall Team Yrsa att det är som vanligt – bara släppa loss muskelminnet och köra på.

Idag var det fokus på manövrar och följa John för att återkalla känslan i att segla nära andra båtar och som avslutning körde vi tre race med riktiga start och kryss/länsben.

Några bilder från idag finner ni i huvudet till hemsidan.

Hur var det nu med den sura damen? Ja det var följebåten som inte riktigt ville vara kompis med Mattias, men efter lite charmande kom även hon igång.

Träning avslutade sedan i stugvärmen med genomgång och snack. Hålltider för helgen är lördag-söndag kl 10-16 med kort paus för lunch.

Äntligen är vi igång!

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>