På en helt annan plats i ....


Nu är det inte Köping som det handlar om utan Sundet, förmodligen ganska rejält söder om tullarna. Hur som helst verkar det gå att åka 606 i 15 knop där Team Sledgehammer håller till. Jonas Jemt har kommit i gång så smått med bloggandet och har det mest ambitiösa tävlingsprogrammet som vi sett så här långt. Lycka till med satsningen Jonas – välkommen till Stockholms 606 Regatta och BTW nästa gång tar vi gärna en bild med segel 🙂

Kolla in bloggen här

2 kommentarer tillPå en helt annan plats i ….

  • Pelle SWE918

    Jag har experimenterat lite med stabilitet och höghastighetsbogsering. När jag hade V8 och duoprop på motorbåten kändes det tråkigt att bogsera långsamt. Svågern satt och styrde med på akterdäck och vid ungefär 18 knop blev lyftkraften från kölen (centerbordsplaning brukade vi kalla det i min ungdom) så stor att båten kantrade. Den kom förstås tillbaka när jag drog av på farten, men svågern såg liksom lite blek ut.

    Hmm, det kanske var något sådant som hände i Helgasjön den där furiösa länsen med 868?

  • JonasJ SWE 271

    Det verkade som att det gick en gräns vid 14-15 knop, vi hade ingen som var ombord på 606:an men vi tog bort rodret och la ut 30 meter tamp i en loop för att stabilisera båten

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>