Sthlm 606 Cup 4 | Kappsegla är kul

Förra veckan toppade vi med superlativ och vad skall man överträffa det med denna vecka månne? Lika bra fast varmare var det idag. kappsegling när den är som bäst. Jonas och Nisse i SWE 381 hade dukat fjärden med en fin kappseglingsbana som sträckte sig nord-syd.

SWE 890 gör sig klara för att slå vid märket, foto Mats Båvegård

Underhållningen idag kom från syd med 6-8 m/s i första racet och sedan avtagande till tredje start. Tio båtar hade hörsammat uppropet. Ytterligare en båt, SWE 315 var även i kväll ute på fjärden och kollade in seglingarna  på åskådarplats.

Det var även i kväll små marginaler på banan och en ledning tappas snabbt om man inte har flyt med vriden eller missar en by på länsen.

I första racet ledde SWE 449 ett och ett halvt varv, bara för att tappa lite på sista länsen till SWE 890 som knep segern. I andra racet böljade det fram och åter men SWE 890 hade en liten ledning som de förvaltade hela racet. I tredje kom ett stort vrid precis i starten och det utnyttjade Peter & Hans i SWE 905 (fd FIN 64) som ledde båtarna ett varv runt banan uppe vid sista rundningen lyckades SWE 890 och 918 pressa sig förbi, men SWE 905 knep iallafall tillbaka en andra plats i mål.

Kvällens vinnare blev därmed SWE 890 Thomas & Petter som faktiskt skrapade ihop tre spikar, följt av Pelle & Lotta i SWE 918, trea kvällens funkisar och fyra Karin, Maud & Pär i SWE 449. Resultat för ikväll och sammanlagt finner ni här.

Vi som satt i följebåten fick se fina dueller vid märkena med finesser som att segla lågt för att segla bort andra båtar eller tvinga dem att ducka eller som SWE 890 som slog i lä och sedan satte in supertrimmet och tvingade sig förbi SWE 918 genom att segla extremt högt med god fart sista biten upp till märket.

Kappsegling är kul!

1 kommentar tillSthlm 606 Cup 4 | Kappsegla är kul

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>