Stockholmscupen 3 | Islinge special

wm tackar Roger för referat från kvällens seglingar och gratulerar samtidigt kvällens segrare Roger och Niklas i SWE 868. Resultaten är uppdaterade, men inte uppsnyggade.

Kvällen seglingar genomfördes i sol och som vanligt med knepiga och
vridiga Islinge-vindar. ”Dääe härrr var svåårt!” yttrade Margareta vid
målgången. Vindarna växlade från 70 gr till ca 120 gr i ett pågående
högervrid som ibland vred tillbaka. Rickard och Micke skötte
banläggningen med bravur och gav seglarna feedback efteråt.

Spikade gjorde denna kväll Roger och gästartisten Niklas på 868! Pelle
och Anders var först i mål i alla tre race, men fick liksom 381 en DSQ i race 2.

6 kommentarer tillStockholmscupen 3 | Islinge special

 • Pelle SWE918

  Märkligt. DSQ i andra? Vi fick faktiskt skott och applåder från seglingsledningen i alla tre racen.

  I tredje racet hade vi ett par nära döden-upplevelser med SWE 381 som vi diskuterade i efterhand och får medge att vi var nog fel ute. Men de protesterade inte på banan och vi trodde på banan inte att vi gjort fel.

  Men det var roligt att komma fram. Hej mamma!

 • RC SWE868

  Enligt tävlingsledningens noteringar tjuvade 381, 918 och 868 i andra racet, endast 868 startade om.

  Detta redovisades, analyserades och diskuterades också på kajen under Richards debrief…för de som var kvar då 😉

  /Roger

 • Pelle SWE918

  Aha, ett skott för mycket alltså. Måste lägga på minnet att alltid kolla seglingsledningens noteringar också..

  Tyvärr hade vi barnvaktsstrul och var tvungna att sticka hem i raketfart. Därför fick vi aldrig höra vad 868 gjorde för att ta hem kvällen (starta om i andra racet, alltså).

  Den 23:e är det Gotland Runt-träning så vi ses väl till hösten. Hoppas fler kommer på tisdagkvällarna då. Sju/åtta båtar kvällar som de senaste känns lite tunt.

  /Pelle

 • Johan

  Vi var anmälda och tänkte vara med. Tyvärr strulade det till sig med barnvakt så vi var tvungen att ställa in i sista stund. Vi satsar på nytt nästa tisdag.

  //Johan SWE 349

 • Pelle, aplåderna gällde eran suveräna träff på vänstervridet i slutet av kryssen.
  Vi gav två signaler, ett för starten och ett för enskild tjuvstart. Jag tror att det är rätt. Vi diskuterade även den sista starten där ni inte höll undan för båten med tre killar i. De seglade in i lä om er och ni höll inte undan enligt regel 11. De var tvugna att segla i er störda vind i första delen av kryssen, jag tyckte synd om dem. Ni gynnades av den suveräna starten ni kunde göra tack vare att ni inte lovade.

  Jag hade dåligt samvete när jag protesterade så mycket i första racet, men frågan är nog om det ändå inte är bättre att göra det än att inte göra det. Det enda det betyder är ju att man lägger ansvaret på den andra båten att bedöma hur man skall lösa situationen. Annulera den med ett varv eller diskutera i land. Inget av dessa alternativen behöver väcka starka känslor.

  Detta är inte riktat som kritik till någon person, det är mest för min egen del som jag vill ha en dialog om detta så att jag kan få ett kläm på kulturen i denna klass så att jag inte behöver utmålas som den onde protestkillen. Det vettigaste är kanske att bara protestera vid de regelbrott där man själv förlorar något.

  Vi ses på tisdag

 • Pelle SWE918

  Bra bana och bra tempo, Richard. Bra arr:at helt enkelt!

  Jag är en anhängare av att man ska protestera om man är säker på att man har grund för det, annars finna sig i situationen. Lite småjox måste man kanske tåla för att inte göra seglingen till en sandlåda, men sker ett regelbrott och det kommer en protest från en medseglare – ja då snurrar man. Enkelt, fair och roligare för alla. Jag tycker inte någon ska känna sig kymig eller ond för det. : )

  PS: Det finns bättre rundningsmärken i lådan. Kanske tävlingsansvarige eller någon annan kan ordna med uppblåsning av dem? Jag tror att pumpen ligger i lådan också.

  /Pelle

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>