Framtidsmötet

Torsdagens möte samlade ett trettiotal medlemmar på North sails. Syftet var att ventilera det angenäma men praktiska problemet att klubben vuxit kraftigt och fortsätter att växa.

S606K är en udda fågel i seglarsverige. En klubb utan infrastruktur och därför lättskött och smidig med få friktionsytor. Det mesta av arbetet kring verksamheten klarar styrelsen av. Mötet kom överens om vikten av att bevara klubbens kärnvärden, som tillgänglighet, effektivitet, enkelhet och den goda stämningen.

Det har funnits förslag om att flytta verksamheten till annan plats men konsensus rådde om att klubben ska stanna i Islinge tills vidare. Och vi vill fortsätta att växa och välkomna nya medlemmar. Hur då hantera ett ökat antal båtar?

På land

Klubben hyr landplatser av Torsviks båtklubb under säsongen, fram till 21 september i år, därefter måste alla båtar bort. Idag finns knappt trettio 606:or i Islinge. TBK har begränsat med plats och det är därför vi tvingats avvakta med att ta in nya medlemmar. Hur göra för att ta in de som vill bli medlemmar, samt få plats med ännu fler? Landplats för båtar, trailerparkering, bilparkering?

Vid kranen

Genom att vi börjat med kranansvariga och håller bättre koll på lyftanordningar har vi lyckats få ned snittiden för upptagning till knappt tre minuter per båt. Det blir ändå en timma om vi är tjugo båtar, vilket gör att vissa hinner åka hem och andra inte hunnit ta upp när kvällens resultat redovisas. Blir vi fler tar det ännu mer tid, hur hantera?

På sjön

Lilla Värtan är ett litet hav som inte rymmer stora kappseglingsfält. Som mest har vi varit 22 båtar på sjön, i tisdags. Hur hantera om vi blir trettio på startlinjen? Spreadmärke, gate, två funktionärsbåtar? Eller räcker det med att optimera det vi har?

Många bra tankar kom upp och det bildades tre grupper för att jobba vidare med frågorna och presentera mer vid årsmötet den 13 november:

Land: Sammankallande Jonas 334, Peter 905, Niklas 500/869, Mats 313, Micke 488

Kran: Sammankallande Niklas 500/869, Hans 933

Sjön: Sammankallande Thomas 890, Pelle 918, Carl Fredrik 881, Fredrik 833, Simon 869

Stort tack till Karin, Niklas och Polly som arrangerade och höll i mötet.

 

1 kommentar tillFramtidsmötet

  • Niklas SWE 869

    Tack alla som kom och gjorde kvällen och diskussionen givande och intressant. Och vilket engagemang från alla!!!!!Det känns riktigt bra att vi, som jag ser det, har enats om en inriktning och istället för att ”famla runt i mörkret” kan fokusera och jobba framåt.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>