Träning avslutad – träningsregatta på söndag

Ikväll var sista organiserade träningen under coach Mattias ledning. Tretton båtar ute, fokus på starter, första kryssens strategi och lite länsjakt. Vädret var perfekt som vanligt, fyra-fem m/s med byar upp till åtta och en gnutta sol. Nu har vi även tillgång till sommarplatser inne på TBK så samtliga båtar har flyttat in. På kajen får vi inte stå längre.

Inför träningsregattan på söndag: skepparmöte kl 09:30 vid kranen. Har du inte anmält dig gör det via aktivitetsmojängen till höger. Läs gärna igenom seglingsföreskrifterna, det är i princip samma som kommer gälla för Stockholms 606 Cup som startar om en vecka. Klubben vill betona paragraf tolv, protestförfarande och alternativ bestraffning:

 • Protest skall göras med röd flagga (eller rödgul “match racing”-protestflagga) som visas tydligt och tillräckligt länge samt åtföljs av ett högt och tydligt rop – “PROTEST XXX” (segelnummer) – så att den som berörs av protesten med all säkerhet uppfattar att båten i fråga ämnar protestera. Båt som får protest emot sig uppmanas bekräfta genom att ropa ”UPPFATTAT”.
 • En båt skall ta sitt straff genom att svänga 270 grader (göra en stagvändning på läns eller en gipp på kryss).
 • Protester kan behandlas muntligt på bryggan efter seglingen av en trepersoners jury som utses efter behov. Ingen av de utsedda jurymedlemmarna får ha varit besättning på någon av de inblandade båtarna eller vara vittne.
 • Protesterande båt skall så snart som möjligt efter ankomst till bryggan meddela kvällens funktionärer och inblandad båt att de lämnar in en protest.
 • Protest inlämnas bara muntligen.

Anser man alltså att en felaktighet begåtts – protestera! Ropa inte ”snurra” eller annat utan är du säker var tydlig och gör enligt ovan. Kör alla raka puckar på banan blir vi både bättre seglare och regeltolkare. Och har roligare.

Vi ses på söndag!

3 kommentarer tillTräning avslutad – träningsregatta på söndag

 • Pelle SWE 918

  Och den som får en protest emot sig kvitterar genom att säga/ropa UPPFATTAT gärna med ögonkontakt. Man har rätt att ha en annan uppfattning om skuld eller regelinnebörd, men det är kass att låtsas som man inte hör. Allt för att bibehålla ömsesidigt förtroende och sportslig anda. Kul va?

 • admin

  Bra poäng, texten uppdaterad.

 • Petter Klang

  Tack för en härlig träningsrunda. Härligt att se att ni är så många båtar och va kul att ta en vända i 606:an för att känna skillnaden mot ynglingen!

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>