Sthlm 606 Cup 7 | En värdig sommarfinal

Härlig kväll tyckte inte bara vi seglare utan alla stans motorbåtar som susade omkring på Islingehavet och skapade extra underhållande svallvågor. 25 plusgrader och en stadig vind från syd 2-3 m/s som pulserade fram och åter. Den var ganska stadig i riktning utan det gällde att leta tryck i kväll. Från funktionärsbåten såg det ut som att vänsterkanten var gynnad. Men det gällde som sagt att snitsla sig fram där det fanns tryck.

11 båtar var sjösatta, men SWE 822 Oskar & co fick tyvärr lyfta igen sedan storfallet drogs ur innan start och de inte fick ordning på det till start. Kvällens funktionärer SWE 918 (Pelle, Mats & KP) fick en enkel match då banan låg stabil kvällen igenom. Istället roade de sig med att skapa svall och fotografera.

Bäst ikväll var Karin, Maud & Per i SWE 449 som seglade stabilt med två spikar och en tredjeplats, två var Micke & Mogge i SWE 488 som också seglade jämt och spikade i sista efter att ha lett fältet från start till mål. Trea kvällens funktionärer och fyra SWE 367 Rickard & Björn. Alla resultat och en uppdaterad sammanlagd resultaträkning hittar ni här.

Kvällen avslutades med grillfest på piren strax utanför TBK. En fin avslutning på vårsäsongen.

Nu blir det sommaruppehåll i juli och sedan återkommer vi med tisdagstävlingar den 8 augusti. Om någon är sugen på att träna på kommande tisdagar eller annan dag – dra ett mail till wm, så lägger jag upp en aktivitet att anmäla sig på.

Race 1 - SWE 449 i ledning jagas av en flock, foto Mats Båvegård

2 kommentarer tillSthlm 606 Cup 7 | En värdig sommarfinal

  • SWE 822 Oskar & co

    Det var tyvärr vårt storfall som åkte ur.

  • wm

    Haha – det blev visst lite sent igårkväll – fingrarna slant.
    BTW har ni fått ordning på fallet nu? Vi hade ett liknande problem förra året. Det brukar sluta med att man får borra ur åtminstone toppbeslaget för att få linan/wiren rätt i avlastaren.
    /Mats

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>