Sthlm 606 Cup 1 | Premiär med ”extra allt”

Ett litet referat från i går signerat Jonas Weståker

Strax innan första start drog ett rejält åskväder förbi norr om Lilla Värtan. Den rådande SV vinden dog ut nästan helt, men starten gick, och någon minut in på första kryssen kommer ett jättevrid åt höger med mycket vind och massor med regn. Speedwaybana med sträckbog till lovartsmärket och planing på slören ner till lämärket, sen sträckbog upp igen. Sista benet in i mål lägger sig vinden lika hastigt som den kom och nylonet åker upp.

Då andra seglingen går igång är det svag och vridig vind igen och de som hittar stråken åker som vanligt upp i topp. Tävlingsledningen förlänger banan och lägger om kryssmärket efter första varvet då vinden ökar och vrider vänster.

Vid tredje seglingens start råder babordsfördel och visst debackel uppstår vid lämärket där många träffas och trivs. Sen är det speedway igen, men åt andra hållet.

Sammantaget var det kul att så många tappra som tog tillfället i akt att premiärsegla, och inte minst att det var så många nya båtar på banan.

Nu är säsongen äntligen igång på riktigt.

Hur gick det då i tävlingen? wm var inte på plats och inget har rapporterats in utan vi håller er på halstret en stund till.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>