Nu spikar vi träningsprogrammet 2011

Programmet 2011 spikas nu. Det mesta är redan känt efter årsmötet i november och eftersom det inte kommit in några önskemål om förändringar kör vi på det som föreslagits.

Detta innebär att vi har datum för organiserade träningar i april – maj.
Programmet i detalj spikas senare baserat på önskemål från de anmälda deltagarna, men upplägget känner vi igen sedan tidigare, det är Mattias Karlsson som leder träningarna med videogenomgångar och sköna diskussioner som avslutning efter varje pass.

Preliminärt planerar vi en uppstartskväll den 5e april  – med föreläsning och gemensam planering av träningarna

Träningstillfällen

Tisdagar 2011‐04‐12, 2011‐04‐19, 2011‐04‐26, 2011‐05‐03 och 2011‐05‐10,
samt helgen 2011‐05‐07 – 08.

Träningarna genomförs till självkostnadspris 850 kr/båt. Priset kan komma att justeras neråt om det kommer många båtar till start.

Träningstävling

I år prövar vi även med att värma upp med en träningstävling söndagen den 15e maj (dagen efter Lidingö Runt).

Planen är att köra 6-8 snabba/korta race (4 på förmiddag plus 4 på eftermiddagen om vinden tillåter). Mattias Karlsson ställer upp som funktionär och coach som videofilmar det han hinner med.

Det skall inte alls vara allvarligt – alla är välkomna att värma upp – deltagande båtar delar på funktionärsavgiften, som vi uppskattar till 100-150kr per båt

———-

Varmt välkomna!

Några frågor? Ring eller maila ordf Niklas Litoft, 070-796 5678.

Vet ni redan nu att ni kommer att vara med, anmäler via klubbens anmälningsfunktion under fliken Aktiviteter.

10 kommentarer tillNu spikar vi träningsprogrammet 2011

 • Simon SWE 869

  Lite synd att träningshelgen krockar med första rikscuptävlingen i Kullavik. Hade tänkt att åka dit. Nu blev jag mer tveksam.

 • Pelle SWE 918

  Håller med Simon. Det här borde synkas bättre med klassförbundet. Lite överraskande kanske att Kullavik är en rikscupregatta, men som sagt snacka ihop er med förbundet. Ambitiöst träningsprogram – kul!

 • wm

  Hej,
  Vi är medvetna om krocken – det är inte enkelt att hitta en ledig helg som passar alla och dessutom när vår tränare Mattias är tillgänglig. Helgerna innan är det Påsklov, Valborg och helgen efter är det Lidingö Runt. Efter Lidingö Runt börjar vi dessutom med tisdagstävlingarna i Stockholm 606 Cup.
  Vi valde denna helg för att Mattias fanns tillgänglig och vi utgår från att Rikscupen är ett första val i alla lägen och att detta kan locka några lokala seglare som inte seglar i Rikscupen att komma igång i tid till tisdagstävlingarna. Och vi börjar ju träna redan den 12 april ….
  /Mats

 • SWE500

  Man kan inte annat än beklaga att det krockar men det blir så ibland. Helgen innan Påsk, Påskhelgen och Valborg klassade vi som ”familjehelger”. Valborgshelgen kan inte tränaren Mattias – så vad blir kvar. När vi gjorde det preliminära programmet i November utgick vi ifrån att förra årets första rikscupstävling skulle gå samma helg i år men datumet flyttades. Det är ju ingen nyhet att vi i alla fall funderade på helgen den 7-8e maj – det var offentligt redan i November månad. Tittar man inte bara på riksnivå i 606-klassen så ser man att massor av regattor i närområdet krockar för de 606-seglare som mellanspelar på andra båtar. Gävleregattan krockar för dem som vill köra Watski2Star (minst en båt i Stockholm plus två båtar i Nyköping/Oxelösund – flitiga på Rikscupen – drabbas här och måste välja – har väl redan valt), Sandhamn Open krockar i år med Uppsalaregattan (vilket gör att den ena halvan i SWE 500 inte kan vara med). Hur man än gör så blir det aldrig 100%. Givetvis att man i så lång utsträckning som möjligt skall försöka koordinera men det är inte alltid det funkar fullt ut. PS. Nu börjar det hugga i seglingstarmen rejält.

 • Simon SWE 869

  Jag har full förståelse för att det är svårt, på gränsen till omöjligt, att få ihop ett vettigt schema när våren ser ut som den gör. Det är riktigt att det inte är en nyhet att helgen 7-8e maj har varit en del av förslaget. Det fanns två olika helger med där. Eftersom jag har tackat nej till att bli klubbens träningsansvarige i år är jag inte i läge att klaga allt för högt.

  Klassförbundet gör sitt yttersta för att få en bra regatta på västsidan med i touren. Kullavik har alla förutsättningar för att bli den regattan. Bättre än Stenungsund IMHO. Nu blev det attans svårt att prioritera. Väljer man Kullavik så blir träningen rumphuggen. Och gudarna skall vet att jag behöver träningen. Jag tillhör de där naiva idioterna som understundom ställer upp som kanonmat på rikscuptävlingarna trots att jag åker på storstryk varje gång.

  Slutligen måste jag protestera på herr Ordförande: Aja-baja, att rata en 606-regatta för att segla i en annan klass, nej, det skulle jag aldrig göra. Snurra! 360 eller pudel.

 • Jonas J

  Hej,
  Ni bör inte låta seglaren göra ett sådant svårt val, vill vi får 606:an att växa på västsidan av landet så bör det kommma lite båtar från ostkusten till en Rikscupsegling, ( alltid nyttigt att segla i vågor som är högre en 1 dm :). Kullavik är ett kanon ställe att segla på, segling medans familjen är inne o shoppar i Gbg

  Jonas

  ps. i år kommer vi till S606K regattan i sep ds.

 • Swe500

  Håller i grund och botten med – En 360 räcker dock inte – jag tar en 720 istället 🙂 PS. Någon pudel blir det inte tal om denna gången

 • Jonas J

  Numera så är det inte 360° eller 720° straff som gäller. Det är ensvängstraff med en gipp och en stagvändning eller tvåsvängstraff med två gippar och två stagvndningarför dylika regelbrott:)

 • SWE500

  Plus en kölhalning eller två?

 • Jonas J

  Ingen kölhalning, men svängen skall göras horisontalt o inte vertikalt som vi gjorde i Gävle förra våren:)

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>