Sthlm 606 Cup 9 | Omstart efter sommaren

Omstart efter sommarstiltjen och det var som vanligt full aktivitet i hamnen. Givetvis blev det som Yr-väder hade lovat solsken och varma vindar. Nja kanske var det lite väl lite vind för att det skall kallas rättvist. Ikväll var det sydvästliga vindar från Gasverket i Värtan och då blir det lätt lite knepigt på Islingehavet. Underhållningen var framförallt att finna tryck och att vara på rätt kant när vinden kom. Kvällens arrangörer Polly, Melissa och David lade en bra bana som i medel var både rak och lagom lång. Högt tempo och föredömligt kort mellan racen! 6 båtar till start var lite klent då flera är på väg till SM. Säsongspremiär för SWE 229 Göran och Kjelle som dammade av ringrosten inför Karlshamn.

Ikväll var det stora omkastningar på banan och det slutade med att vi hade tre båtar på samma poäng i toppen. Stort grattis till SWE 869, lyckades bäst i kvällens lotteri  Simon, Linn och Philip före Pelle och Anders i SWE 918 och Olle och Johan i SWE 349 alla på 8 p. Det är spiken i första racet som visade sig vara till SWE 869 fördel. Olle och Johan konstaterade att detta är andra gången denna säsong som de har samma poäng som segraren, men hamnar på fjärde plats – stolpe ut.  

Resultaten från kvällens race här, och sammanlagt här.

4 kommentarer tillSthlm 606 Cup 9 | Omstart efter sommaren

 • Simon SWE-869

  Vår nya gast heter Philip Wrede. Han hänger med till SM.

 • Pelle SWE 918

  Hårda bud för Olle & Johan! Men tjocka tanten har inte sjungit än så…

  Det är lite jobbigt när det svänger så mycket men samtidigt lite kul också. Det lönar sig att aldrig ge upp trots att racen är så korta. Både 349 och 918 fladdrade upp och ner i fältet igår, men 869 gick mer jämnt, tror jag, så det var kanske en rättvis ”Act of God” som avgjorde.

  Superkul att se Göran och Kjelle i fältet igen. Vi ses i Karlshamn alla (utom Karin, Per och Maud som har lovlig frånvaro).

 • Johan SWE-349

  Verkligen tråkigt att hamna på 4:e plats när vi trots allt hade lägsta poäng. Dessutom är det andra gången vi råkar ut för detta denna säsong… 6 poäng ”extra” i cupen, det kommer att göra skillnad när cupen är slut. Vi kanske får motionerna om att båtar med lika poäng får göra upp på hamnplan eller något.

  Kul i varje fall att vara igång igen, men vi kände oss ringrostiga efter uppehållet.

 • wm

  Johan – jag är förstås inte av samma uppfattning.
  Oavsett räknesätt – skulle SWE 869 vunnit denna vecka. Eftersom tre båtar har samma poäng skall man lista resultaten mot varandra, 1 5 2 (1 2 5) är en bättre serie än 4 3 1 (1 3 4) om man jämför dem enligt KSF (inom parantes). Samma sak SWE 869 jämfört med SWE 918 serie, 2 1 5. S606Ks lokala regel säger att om två båtar har samma poäng, skall serierna jämföras och om man fortfarande har identiska resultat skall resultatet i första racet avgöra (istf KSFs sista racet). Titta på serierna ovan, så ser man att SWE 869 var före SWE 918 i första och sista racet.

  /Mats

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>