SM 606 avgjort | Silver till Pelle och Anders

Två S606K båtar topp sju! Stort grattis till Pelle och Anders och till Richard och Ebba.

Det blev en lång väntan idag, först på att dimman skulle lätta och sedan på att få i väg startfältet som tjuvstartade ett par gånger. Det var nästan så att seglingsföreskrifternas sista start-tid kom att uppfyllas. Hur som helst det blev till slut race och hemmaseglarna bröderna Ek + Herman Kilsäter spikade i dagens enda race och säkrade SM titeln. Pelle och Anders var tvåa i mål och säkrade en silvermedalj och SWE 886 Björn och Pelle tog bronspengen efter att ha kommit femma i sista racet.

SWE 837 som låg tvåa inför sista racet fick roderproblem och kunde inte upprepa sina fina seglingar och kom till slut 7a totalt.

Alla resultat och reportage från tävlingen finner ni på 606-förbundets hemsida, samt bilder och reportage på arrangerande KSS hemsida.

3 kommentarer tillSM 606 avgjort | Silver till Pelle och Anders

 • Johan SWE-349

  Grattis Pelle och Anders till silvret.
  Tråkigt att det var så dåligt med vind att ni inte kunde segla alla race.

 • Pelle SWE918

  Tack! Ja, vi hade gärna seglat många till race. Det var kul att äntligen få segla i lite rejäl sjö och Anders blev så yster så han hoppa i under andra kryssen på andra racet! Himla synd för Rickard och Ebba med roderstrulet – men jäklar vad bra ni seglade hela regattan!

  Imorgon kväll måste jag nog prioritera C55-träning med David. Vi har aldrig seglat på två och på fredag smäller det i Västerås.

 • Richard

  Tack Pelle! Ja, vi är förbluffade över prestationen. Vi hade bra fart hela tiden och de två gånger vi var först till första märket valde vi dessutom rätt kant. Roderstrulet var riktigt tråkigt, men det förtar inte nöjet att ha seglat bra. Vi ser fram mot KM. Vi planerar att segla alla tre då.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>