Sthlm 606 Cup | Omgång 2

Askmolnen såg vi inget av, men väl en massa sol och vind igen. Ny kväll med seglingspropaganda och vilka superlativ skall man skriva ikväll? Vinden kom från Nord 3-6 m/s och ikväll var det tryck och skift i kombination som var underhållningen. Kanske var det lite mer tryck på högerkanten?

Åtta båtar kom till start ikväll med gästande Åsa och Fredrik i SWE 339, efter lite inledande strul fick de iallafall känna på Islingehavets luriga vatten och dess elaka besättningar 🙂 Ge inte upp, ni är snart i kapp! Simon – att bara ses på kajen är inte vår idé med kappsegling. Du är hursom helst välkommen att göra ett nytt försök senare.

Tre race gick kanske rekordfort i kväll, men det var svårt att få plats med mera bana på fjärden om man inte skall få rejäla fördelar på kanterna. Anja och Jonas gjorde ett bra jobb och dukade till fest med stora märken och klurigt kort startlinje i första racet, där det även smällde en del.

När röken lättat och resultaten räknats samman var det 6 båtar inom 6 poäng i toppen. Men någon skall vinna och i kväll var det SWE 918 med Pelle och Thomas som segrade för andra veckan i rad. Följt av SWE 837 Richard & Fredrik, SWE 849 (funktionär) och SWE 500, SWE 868 och SWE 349.

Resultaten från kvällen finner ni som vanligt under Kappsegling. Där även en sammanräkning av ställningen finns.

Jonas och Anja antog utmaningen att fota kvällens race och bilder kommer efter hand.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>