Gävle vårregatta dag 2

Traditionsenligt skall man frysa lite i Gävle. Det är lite kallare i vattnet än hemma och det blåser ofta från havet – nordligt mot ost. Men det är en kanonregatta som fler bara måste uppleva. Fantastisk inramning med regattamiddag i klubbhuset på  Husiliharen.
Jämfört med i går var det som natt och dag. Igår lättvind och kanonväder, idag regnade det och blåste massor med toppar på en bra bit över 10 m/s. Det var framförallt i dagens andra race som  kaosvädret startade. Det blev lite vurpor idag på undanvinden med en och annan köl i luften. I sista racet var fältet decimerat till nio startande med nya problem och bad på länsen igen. Dagens hjältar får vi nog utnämna SWE 271 Jonas & Johnny från Helsingborg/Råå som spikade första rcet idag, vurpade i det andra och blev 6a i dagens tredje.
SWE 834 Conny och Olle vann regattan följt av 2 hemmabåtar, SWE 858 och SWE 920.
Bästa S606K båt blev Team Yrsa SWE 868 Roger & Mats på fjärde plats och SWE 500 Niklas & Johan blev 6a efter lite roderstrul som fick dem att avstå sista racet.

Resultat finner ni på GSS.nu

4 kommentarer tillGävle vårregatta dag 2

 • Bra jobbat grabbar! Jag blir lite avundsjuk när jag går här och skrotar och ni får tävla.

 • Pelle SWE918

  Grattis – bra seglat!

  Har sett lite college-seglare här i Boston. Mitt i stan, liksom. Varför har vi inte det i Stockholm: Teknis, SU, KI osv…

 • wm

  Jag vill minnas att jag har seglat studentkappseglingar för KTHSS på den gamla goda tiden, men det handlade mest om att kröka segel eller att segla i gamla 80tals ÖK.
  De finns på nätet, men det verkar inte vara så mycket drag …

 • Johnny

  Hej

  Ja det blev lite kallt efter vurpan. Men vi sa va fan sa vi båda 2 på hästen igen och så körde vi sista racet. klart att spiken i första seglingen på söndagen var bidragande till att vi orka sista seglingen efter vurpan. Så nu har vi fått smak på att vara först. pulsen var hög sista länsen att något skulle hända så vi tappa ledningen.
  Sen att vi går fort med våra segel spec när det blåser mycket är underbart. Hoppas på 6-9m/s på Åland LER

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>