Träning | Sista budet om sjösättning

Här kommer sista lägesrapporten angående start av träning, kranen OCH sjösättning av båtar.

Över till Niklas:

Vi planerar att köra träning onsdagen den 21 april – klart!

Det är större skador på kranen an vad vi kunnat tro. Nya delar är beställda men där är oklart hur lång leveranstiden är och det är ytterst tveksamt om kranen är i funktion den 21a.

Själva hamnplanen vid kajen är inte ännu färdig men det kommer att vara möjligt att köra fram båten till kajkanten och sjösätta med hjälp av mobilkran.

Vi har med hjälp av den entreprenör som renoverar kajen fått tillgång till en mobilkran för sjösättning och vi får låna fasta båtplatser vid TBKs bryggor fram till början av maj månad.

Sjösättning med hjälp av mobilkran kommer att ske vid ett tillfälle under vecka 16 – nämligen tisdagen den 20 april klockan 19.00.

Med andra ord innebär detta att man måste vara på plats tisdagen den 20e april klockan 19.00 med båten färdig att sjösättas. Kan man inte detta så riskerar man att få vara kvar på land tills kranen är iordningsställd – vilket vi inte vet tidpunkt för i dagsläget. Högst osäkert om den är klar till träningshelgen den 24-25 april.

Parkering av trailers kan ske på offentlig parkeringsplats/ficka ca 200meter ifrån OKQ8-macken (se skiss). Det finns ingen möjlighet att parkera trailer och båt på vanliga kajområdet pga av att det är avspärrat och mer eller mindre en byggarbetsplats.

Vi kommer i dagarna att undersöka om det är möjligt att transportera båten från den angivna parkeringsplatsen med masten uppe. Med andra ord om man kan masta på redan under helgen eller om detta måste ske på tisdagen i samband med sjösättningen.

Undertecknad ser inga problem med att rent säkerhetsmässigt ställa både båt och trailer på den utpekade parkeringsplatsen. Det är ingen skillnad ur det perspektivet att stå där eller att stå på kajplan. Niklas planerar att köra ned sin båt på söndagskvällen.

Visst känns det snöpligt att vi har kommit i den situationen vi har men… det är bara att försöka hantera den på bästa sätt. Man vill ju ut och segla!!!!

Vi kommer att ringa runt till er alla och stämma av under de närmaste dagarna.

3D-bild från hitta.se

Frågor – hör av er via mail eller telefon.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>