Vårtecken | Vad är på gång?

Våran loggawm ägnade söndagen åt att åka skridskor på Askrikefjärden. Lite ytmjukt och uppsaltat vilket brukar innebära att det är dags att lägga skridskorna på hyllan och börja blicka framåt och förbereda seglingssäsongen.

Som ni kanske har observerat har jag satt lite nedräkning på hemsidan som en påminnelse om att båtsäsongen närmar sig.
Denna vecka startar North Sails strategikurs, den verkar vara fulltecknad redan, men det kan vara värt att ta kontakt med Anna på North Sails om man är intresserad.
Islingehavet är isfritt sedan ett par veckor, men inne i hamnen är det fortfarande ca 20 cm is 🙁 men det kan gå fort. 
Realistiskt borde man kunna planera för spontanträning från i slutet av mars. wm kommer att lägga upp lite dagsnoteringar om isläget så att ni alla vet när man kan ta sig ner till hamnplanen med båt och besättning.

Vidare kommer vi att lägga upp en anmälan till Stockholms 606 Regatta, samt informera mer om både Stockholmscupen på tisdagskvällarna och träningsupplägget i april/maj.

Snart är det dags för segling på riktigt – inte bara på internet 😉

6 kommentarer tillVårtecken | Vad är på gång?

 • Richard Larsson

  Sluta segla på internet ja, 23-25 mars avslutas den virtuella säsongen med SM i bankappsegling. Min 606:a heter Järv som är döpt efter min ACC med samma namn som jag köpt av Stenbäck och målat i klubbens färger.

  Se http://www.swedenrace.se

 • Sven

  Köpte du 606an av Stenbäck? 🙂
  Vilken klubbs färger?
  Detta med digital segling verkar ballt och borde fasiken kvala in som definition när StSF ska till att definiera vad egentlingen ett seglingscentra är. Min definition är att det är något som tillhandahåller segling och funkar samt drar aktiva.
  Swedenrace verkar vara ledande med framgångsfaktorerna enkelt, snabbt och roligt. Kanske borde man sluta envisas om detta med verklighet och tradition. Start i rutan.

 • Richard Larsson

  Min ACC är Victory Callenges gamla Järv, alltså deras senaste båt. Eftersom jag heter Järv på internet och en kille som heter IOM kommer och seglar 606 i Uppsala i vår är det ganska kul att min 606:a åxå heter Järv. Det skall bli kul att träffa min datakompis i verkligheten. IOM är aktiv i radiostyrda klassen Enmeter.

  Det är iallafall riktigt kul att sitta och snacka med sina kompisar i headset samtidigt som man seglar. Med de serier och regattor vi kör känns det viktigt och realistiskt. Det coola är att man kör mot andra människor, gör man rätt hamnar de i skitvind eller måste ducka och gå bakom.

 • wm

  Howdy boys, det är kul med killar som gillar att trackas, men vi höjer nivån nu va?
  Jag tog bort lågvattenmärkena och vet att ni har glimten i ögat OK?
  /Mats

 • Sven

  Här har Richard och jag i hemlighet kommit överens om att höja temperaturen inför vårträningen med klassisk aerodynamikhumor om dålig luft, (vi undviker fom nu den Svenska termen som kan uppfattas som stötande) – och så blir vi censureade. Då har vi kapitalt misslyckats med vårt uppsåt. Vi vill bara väcka alla slumrande vårkänslor och höja temeraturen. Vi ber om ursäkt för mustigt språk och uppmanar alla kvarvarande S606K-medlemmar att anmäla sig till vårträning. Bättre tillfälle än så ges inte att träna bort obegaget att efter start gå en grad lägre och 1 % långammare än närmaste konkurrenter och tvingas ducka ut på avig kant rakt ut i spenaten och runda längst bak i kön. Vi återkommer med alternativ till alla som inte kan delta – Wunderbaumtaktiken – dvs istället för att lösa problemet enkelt vädra bort ostyrig vind med tallbar.

 • Richard SWE837

  Mm

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>