Träning | Liten aptitretare

Tisdagsrace, foto G. Bengtssonwm är lite nyfiken på vad träningen i april/maj har att erbjuda och skickade en fråga till Mattias Karlsson.  Det ser lovande ut! Greppa en Gast/Rorsman och häng på. Om det är brist på gastar/rorsmän kan vi alltid hjälpa till med vårt nätverk i klubben, maila wm. Allt om träningsupplägget finner ni här. Nedan kan ni läsa Mattias svar med en beskrivning av Målsättning, Upplägg och några ytterligare funderingar.

Målsättning:

Att skapa en serie träningar som tillsammans väver in så många aspekter av kappseglingen som möjligt.
Att skapa förutsättningar för att individuellt kunna se sin utveckling och fortsätta utvecklas även efter att träningspassen är slut.

Upplägg:

Enligt en prototyp som maximerar informationsmängden. Det innebär korta pass på vattnet med hög intensitet samt både en ordentlig genomgång om vad som vi ska träna på innan samt uppföljning efteråt. Jag vet att detta kan bli klurigt iochmed att det tar tid med sjösättning etc men vi ska göra vårt bästa för att få det smidigt. Detta systemet används för att optimera min tid med er och att ni ska få så mycket feedback och kunskap som möjligt från min sida. Jag säger inte att korta pass på vattnet är vad som räcker. Det är givetvis så att man kommer för att verkligen lära sig allt repetera och öva mycket. Men tiden att ligga ute och göra 200 slag är något ni kan lägga utan en tränare som kostar pengar.

Tankar och funderingar:

Vädret är alltid en stor faktor när jag som tränare planerar mina tillfällen. Givetvis hade det varit bra om man vetat i 2 veckors förväg att vi kan köra hårdvindsträning just det passet. Men då vädret är så föränderligt som det är så gör jag mitt bästa för att passet vi kör ska vara så skräddarsytt som möjligt för maximal utnyttjande. Min förhoppning är att vi ska ha god tillgång till videokamrera och en projektor så vi kan titta på övningarna tillsammans. Jag är övertygad om att många övningar kommer kännas fräscha och kul. Jag ser fram emot en rolig, lärorik och givande tid tillsammans med er.

Väl mött!
Mattias

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>