På torsdag är det fritt inträde till AFS

pelle_pratPå torsdag bjuder Stockholms Seglarförbund (StSF) in till seminarie om hur vi skall främja kappseglingen i Stockholm. S606K är inbjudna att berätta om våra erfarenheter och vad som gjort att vi lyckats. Förmodligen är det coach Pelle som kommer, men kom gärna ni andra med och hjälp Pelle och ge er egen syn på vår verksamhet.  StSF bjuder dessutom på inträdet, men då måste ni maila senast i morgon. Detta har redan uppmärksammats en gång tidigare här, där ni även finner StSF  inbjudan.
Väl mött på Allt för Sjön, torsdagen den 5 mars kl 18-20 i rum 278

Sven och Jesper kommer att vara där, gör som de, maila kansli@stsf.se allra senast onsdag 4 mars om du planerar att komma eftersom din biljett sedan kommer att finnas att hämta i mässentrén.

5 kommentarer tillPå torsdag är det fritt inträde till AFS

 • Sven

  Rättelse
  jag hade helt missat att Jeppe denna vecka hänger i St Anton som upptakt till nytt uppdrag i modebranchen eller vad det nu är för nyinriktning. Så jag åker ut till mässan och lyssnar på Pelle som ensam fanatisk suporter. Lotta är så klart på plats. Jag mejlade StSF kansli och vips dök det upp ett mejl om en gratisbiljett. Jag måste absolut beskåda fenomenet med att Båtmässan för första gången på länge har ”motorbåtsproblem”, alltså brist på motorbåtar. Men det ska som kompensation vara fullt med utsällare av krimskrams – moderna tider.

 • Tack för en bra dragning Pelle!

  Jag skrev en sammanfattning på http://www.blur.se/2009/03/06/hur-framjar-vi-kappseglingen/ Komplettera eller kommentera gärna.

  ///Peter

 • Pelle SWE918

  Bra initiativ av StSF. Och tack för hjälpen att sprida budskapet Peter!

  Hoppas inte det hela ebbar ut i tjäbbel mellan olika intressenter utan att vi kan bygga vidare på de kärnor som finns av villiga och hängivna kappseglare runt om i Stan. Det är så himla kul med det sköna tisdagskvällsfomatet och det kan nog många fler upptäcka, kopiera och mångfaldiga.

 • Sven

  Jag tror ytterligare en framgångsfaktor kan framhållas är att S606K inte är en båtklubb och inte är ett klassförbund, utan en lokal trailerbar ”klassklubb”. Hur många lokala specifika ”klassklubbar” finns det i Sverige? Klassklubben ger energi och fokus på segling – inte organisation, administration och infrastruktur. Rimligtvis är det mer engagerande att ”administrera” en klubb där alla träffas och seglar en gång i veckan än att administrera en klubb av frånvarande medlemmar som bara hör av sig när något på parkeringen inte funkar. Klassklubb låter så politisk inkorrekt att det borde funka som ironisk blinkning till alla klubbar som har verksamhetsfokus genom ”köplats och parkering” framför ”alla är välkomna och segla”.

 • wm

  Klassklubb eller ej, men tanken på ett gäng som gillar att kappsegla och inte ägnar sig åt båtparkering är tilltalande. Om det görs i en entypsklass eller lysgemenskap är inte så viktigt, utan framförallt att få ut båtarna varje vecka och de helger då det bjuds på regatta inom aktionsradien. Med trailerbart kan man komma lite längre en fredagkväll för att kappsegla lördag-söndag. Kör man transportsegling kan man komma ganska långt även i Stockholmsområdet.
  För egendel tycker jag att båt på trailer ger vettig avkastning på investerad tid, men inte att förglömma vad som gör att investerad tid blir värdefull i sig. För Team Yrsa var en målsättning att göra många starter i kvalificerat motstånd och få tajta situationer på banan. Vi började köra 606a hösten 2007 och redan efter säsongen 2008 med tisdagstävlingar och rikscupsregattor kan vi räkna in fler än 60 st starter. Då är träningsracen oräknade. Bra avkastning på investerad tid!
  /Mats

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>