Håkan Karlsson och Johan Säwensten Svenska Mästare!

Håkan Karlsson och Johan Säwensten från Stockholm 606 Klubb visade att dom behärskade både kvalets lättvind och finalens hårdvind bäst. Dom vann på 5 poäng en bättre än tvåan Henrik och Emil Hansen GYC. På tredjeplats kom Hans Oskarsson och Niklas Winroth StSS. Grattis till alla medaljörer!

Inbjudan

Kompletterande seglingsföreskrifter v2.1A

Praktisk information

Resultat kval grupp RÖD efter 8 seglingar (11 bästa till final)

Resultat kval BLÅ grupp efter 8 seglingar (11 bästa till final)

Deltagare Final (RÖD grupp med poäng från kval)

Resultat Final SM 606 – 2020

Registrering: Glöm inte att registrera er idag före 09:00 online på mejladress SM606.2020@gmail.com

Information från våra domare:

På skepparmötet brukar alltid domarna få komma till tals. I Covid tider, skriver vi ner våra tankar. För att seglingen ska bli så bra så möjligt uppmanar vi framför allt till två saker. För det första, får ni en protest på er och vet med et att ni gjort fel. Ta straffet på vattnet. Det är alltid roligare att veta att resultatlistan gäller när man kommer i mål och slippa utdragna protestförhandlingar. För det andra ber vi er seglare vara uppmärksamma på regel 15 och 16: ”När en båt får rätt till väg ska den till en början ge den andra båten plats att hålla undan, utom när den får rätt till väg på grund av den andra båtens åtgärder”. ”När en båt med rätt till väg ändrar kurs ska den ge den andra båten plats att hålla undan.” När det gäller hur nära man kan vara en annan båt beror det naturligtvis på förhållandena. Havskappsegling i hård vid kräver större avstånd för att segla på ett sjömannamässigt sätt. På smult vatten i 3-5 meter per sekund kan man ligga närmare varandra utan risk. Så segla ansvarsfullt på ett sjömannamässigt sätt! Vi kommer att vara ute på vattnet och försöka filma och anteckna för att bedöma incidenter i fall de skulle gå till protest. Alla är välkomna att ställa frågor till oss om reglerna och / eller diskutera situationer.

Se gla ut! Segla ut!

Maria och Per

Gruppindelning v5

Röd grupp (segling kval fredag-lördag)

Blå grupp (segling kval lördag-söndag)

1 kommentar tillHåkan Karlsson och Johan Säwensten Svenska Mästare!

  • Johan W SWE-349

    Stort grattis till SM-guldet Håkan & Johan! Bra placeringar i varje race räcker långt 🙂

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>