Mästarrapport från seapax KM

Här är en rapport från Pelle och Anders som igår spikade Seapax KM – bäst bland Stockholms klubbmästare!

finalstart

Start i första racet (foto: StSF)

Seglarförbundet Stockholm ordnar årligen en kappsegling i form av en sprintcup, av ett liknande format som Mästarnas Mästare, men istället för SM-segrare i olika klasser är det de olika stockholmsklubbarna som skickar var sitt team. Arenan var i år Hägernäs, just utanför restaurang Pont, och båtarna var C55 utan spinnaker. Besättningen från SWE 918 representerade S606K till följd av vinsten i årets serie av tisdagskvällar. Vi psykade de andra genom att berätta att vi i S606K tar evenemanget så seriöst att vi har en uttagningsserie på 13 veckor med över trettio deltagande besättningar. Då såg de lite skakiga ut.

Av en händelse sammanföll evenemanget med att Täby kommun firade Catalinadagen vid den gamla Flygfottiljen där restaurangen och det nya fina bostadsområdet ligger. Så det var lite extra publik på kajen och faktiskt en liten blåsorkester som spelade en stund. Något att ta efter vid Islingeviken? Att det sen var en jättefin lunchbuffé inne på Pont mellan racen gjorde att dagen kändes extra lyxig.

bucklan

Prisbordet

Seglingarna bestod av fyra grundomgångar och en final. Banan var kryss-läns, två varv med kryssmålgång. Eftersom det är så kul att ha banan precis utanför kajen och restaurangen, får man tåla att det hamnar nära land och blir väldigt stråkigt. Det var lätt vind hela dagen med några längre regnbyar som drev in vid några tillfällen. Som så ofta handlade det om att hitta till vindstråken och se upp när det vred så att man seglade åt rätt håll i så mycket vind som möjligt. Det lyckades bra för oss den här dagen. I första grundomgången missade vi att bevaka tvåan när vi tagit oss upp i ledning och fick se dem passera på andra kryssen. Därefter gjorde vi inte om den missen utan lyckade hålla alla bakom oss mest hela tiden. Nu har vi satt S606K på den ståtliga bucklan, som för övrigt kommer från en gammal 470-cup och har ett antal ingraveringar av Bröderna Guste.

Det är väldigt kul att StSF ordnar det här evenemanget och får fler Stockholmsseglare att mötas som annars kanske inte träffar på varandra. Trevlig, uppsluppen stämning och snabba race. Toppenkul!

Pelle Nihlmark & Anders Edblad

1 kommentar tillMästarrapport från seapax KM

  • Peter SWE 905

    Pelle & Anders, Grattis igen! Ni är bara bäst!
    Kul att Guste brothers hade inteckningar – känns lite som vi har en del av det!

    Peter

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>