Verksamheten 2008

Årsmöte den 4 december

19/11/08 14:20 Vår fru ordförande kallar nu till årsmöte. Liksom förra året avhålls det på Nihlmark & Zacharoff Advokatbyrå:s kontor vid Hötorget (Sveavägen 17, 15 tr). Tiden är 18.30. Förutom det formella som skall köras igenom enligt stadgarna brukar detta vara ett bra tillfälle att diskutera erfarenheter och synpunkter på säsongsupplägget, vårens träning mm. Kul att ses civilklädda också.
Dagordning har i skrivande stund redan skickats ut med epost till alla som uppgett sådan. Mycket välkomna med gott humör och goda idéer alla! Comments | Trackback

Strul med hemsidan

19/11/08 14:00 Vi har för närvarande problem med hemsidan, det är nog mest frågan om ”good old SBS”, men det skall vi råda bot på inom kort.
Bara för att hemsidan inte har uppdaterats råder det dock ej brist på aktiviteter. Trots blåst och regn har det seglats en del på Islingeviken efter Rikscupfinalen. Nu senast i söndags var det tre båtar 868, 837 och 424 som trotsade kylan och seglade i regn med avslutning i snöfall.
Täta rundningar och kamp om varje meter. Rickard och Patrik i 837 visade att de blir att räkna med nästa säsong.    Comment (1) | Trackback

Flitiga juniorer

27/09/08 19:06 Medan gamlingarna ligger hemma på sofflocket eller byter däck på bilen gör nästa generation det enda rätta, dvs tränar 606-segling vid Islingeviken. Idag var Gustav och Maja ute och tränade i rejäl vind. Med sig hade de Coach Österberg. Vi får alla se upp nästa vecka i Lidköping! Comments | Trackback

Varför inte segla lite imorgon?

19/09/08 11:33 Senast imorgon lördag måste båtarna flyttas från TBK:s område. De av oss som tänker fortsätta segla under oktober, på söndagar, har löfte av kommunen att stå kvar på kajen under oktober. Vi får dock inte blockera hela kajen så det är inget för dem som ändå inte tänker segla…

Imorgon från ca 10.00 är vi några som tänkte segla lite. Varför inte, när man ändå måste dit – eller hur?

Sen är upplägget: söndagarna f.o.m nu. 5/10 går bort för då är det Rikscup i Lidköping. Vi börjar vid 11.00 och lägger ut bojar och kör. Motorbåten kan finnas kvar om någon vill vara funkis. Annars får vi hjälpas åt enligt Huvudsta-modellen.

IMG_0721 Comments | Trackback

Båtarna bort senast lördag 20/9

15/09/08 08:45 Tyvärr är det (nästan) slut på säsongen. Alla båtar måste bort från landplatserna för nu ska TBK börja ta upp sina motorbåtar på land. Senast nu på lördag den 20 september måste vi ha lämnat tillbaka platserna. Kom ihåg att framtiden hänger på att vi sköter detta ordentligt.

För dem som ännu inte känner sig färdigseglade kommer vi att presentera möjligheter till mer segling på helgerna inom kort! OBS det förändrar dock inte kravet på att flytta bort från landplatserna innanför grinden. Vi har dock en möjlighet att härbärgera några båtar på annat ställe, förutsatt att de är med och seglar. Hör av er till Pelle om ni är intresserade av träning. Comments | Trackback

KM ännu ett steg framåt

08/09/08 11:25 Helgen bjöd på mycket fin segling, trots de svaga vindarna. 21 606:or och 21 OK-jollar på vattnet gjorde att gamla Islingeviken kändes som värsta seglarmetropolen. OK, det är inte Key West eller Marstrand, men inte är det långt ifrån…

Resultaten finns som pdf-filer under fliken K 2008
IMG_5084
Partyt var beskedligt för OK-seglarna skulle hem och sova. Men Chrille & Magnus & Magnus spelade och sjöng så det stod härliga till ändå. Även utan Annika Smedius gick det att få till lite Queen-låtar så att publiken ville sjunga med.

IMG_5069

Tack alla som jobbat för att vi ska kunna ha vårt KM. Tre år nu med över tjugo 606:or på linjen, inte dåligt!

IMG_5087 Comment (1) | Trackback

Tider på lörd morgon – KM

03/09/08 11:18 Ankomstregistrering, betalning av regattamiddag osv äger rum mellan 9.00 . 11.00 på lördag förmiddag. Direkt därefter blir det ett kort skepparmöte och sen är första start kl 12.00 Om luften räcker till kör vi fem race på lördagen.

Regattamiddagen kostar 200.- för mat och musik samt 20.- per vinglas/öl. Vi har beställt mat till femtio pers – don’t miss out!

/Tävlingsledningen Comments | Trackback

Klurig lättvind

03/09/08 09:15 Tretton båtar på linjen och den fjortonde besättningen som kvällens funktionärer, inte dåligt – eller hur? Sven & Jesper gjorde ett fint jobb med att få till två justa race i den döende vinden och det fallande mörkret. Göran & Elke, för kvällen förstärkta med en quinnlig gästgast från QSS, visade bäst form av alla med en spik och en två:a. Tabellen är uppdaterad, det är respektive båts fyra bästa omgångar som räknas, så avgörandet kommer under helgens KM, där vardera dagen räknas som en omgång.

DSC00526
Foto: Sven Wallin

/Pelle Comments | Trackback

Mörkret faller fortare nu

27/08/08 13:04 Vi hann ändå tre fina race igår. Thomas & Petter kortade banan lite när vinden avtog. Skönt att vi hann segla färdigt innan det började dugga. Pelle i SWE 918, som för kvällen fått låna ordförande Anja som gast, lyckades precis hålla Jocke & Martin bakom sig med serien 1, 2, 4 mot serien 3, 1, 3 för SWE 563. Eftersom 563 var före 918 i två av tre race kändes de ändå lite som moraliska segrare. SWE 500 har fått upp ångan ordentligt nu och SWE 449 tycks ha konserverat den goda formen trots lång vila.

Tabellen är nu rensad från båtar som aldrig är med och uppdaterad efter bästa förmåga. Ännu kan mycket hända eftersom det är de fyra bästa resultaten som räknas för varje båt. Väl mötta nästa tisdag som är sista tisdagsseglingen. Är det tjänligt väder då kanske Sven & Jesper tar med grillen. KM:s båda dagar ingår som en omgång vardera i Stockholmsserien så det är då det avgörs.

Glöm inte att kolla efter personer som kan hjälpa till som funktionärer under KM och meddela Göran Ekdahl.

/Pelle Comments | Trackback

Strul med anmälningsfunktionen

25/08/08 08:06 Vi har något tekniskt mankemang med anmälningarna till tisdagsseglingarna (Stockholmsserien). Igår kväll försvann listan över anmälda båtar vid ställningen vid sju deltagare. Vi jobbar på med frågan, men under tiden går det förstås bra att vara med och segla ändå 🙂

OBSERVERA: detta har inget med anmälningarna till KM/ OK-jolle rankingseglingen att göra. Fortsätt att anmäla er till den regattan bara.

/Pelle Comments | Trackback

Tolv båtar på linjen

20/08/08 11:28 Härligt att se så många som trotsar Stockholmstrafiken och tar sig till start på våra tisdagskvällar! Jonas och Anja la en jättefin bana och vinden bråkade inte med den, bara med oss seglare som försökte hitta rätt bland stråken.

sthlm080819_1

Tyvärr smög det sig in ett räknefel i resultatlistan som lästes upp vid kranen. Den korrigerade och korrekta finns här. Det visade sig t.ex. att SWE 500 vann på samma poäng som SWE 563, men med två spikar. Comments (3) | Trackback

Stockholmsserien intensifieras

18/08/08 13:14 Imorgon kväll ska det bli så där en 4-5 msek och uppklarnande. Kan det passa? Nu blir det Stockholmsserien varje tisdag med funkisar och allt. Än så länge är nio båtar anmälda till imorgon kväll, men det lär bli fler.

Har du problem med besättning så kolla in anslagstavlan där ett par nya namn dykt upp under sommaren. Vi har överlag ett ökande intresse med nyfikna förfrågningar osv. Det gäller bara att gå till handling också. Och att inte ta det för allvarligt.

Välkomna imorgon och glöm inte att planera in KM den 6-7/9!

/webmaster Comments | Trackback

Göteborgarna tog hem spelet på SM

11/08/08 14:55 Det såg ganska lovande ut i början men sedan föll S606K tillbaka i resultatlistan. Bäst var Björn, Anders o Gustav som ledde ett tag men föll till 6:e plats. Thomas o Petter följde upp förra årets fjärdeplats med en åtta i år. Övriga Stockholmare hade en eller annan lycklig stund då allt stämde, men kunde inte riktigt hålla ihop helheten. Och vi som tränat så mycket på stråk…

Nu tar Stockholmsserien vid igen och så har vi ju årets höjdpunkt: Int. KM! Sätt igång och anmäl er nu, ni som ännu inte gjort det. I år har vi fått en fråga från OK-seglarna om att få vara med och segla hos oss. Kul – de är välkomna – och KM artar sig ju till en riktigt stor tilldragenhet. Bandet är säkrat till lördagkvällen så gör tid/plats för att vara med då!

/Pelle

Comments | Trackback

Uppladdning pågår

01/08/08 08:24 S606K ser ut att bli största klubb på SM i år också, men arrangörsklubben OXSS har närmat sig ordentligt på sistone. Och de har en nykorad världsmästare i sitt startfält. S606K toppar upp med Mäster Österberg & Co och inte tänker vi ge något fritt till ålänningarna? I år ska vi inte bara bli största klubb utan även bästa, eller hur?

Ses i Oxelösund!

/Pelle Comments | Trackback

Allt jämnare

25/06/08 07:46 Nio båtar var med och avslutade vårdelen av Stockholmsserien. En fin kväll med tre bra race. Startbåten hade toppat upp med en besättning på inte mindre än tre skickliga funktionärer. De nya rundningsmärkena kändes fina. De syns betydligt bättre men behöver kompletteras med sänken i nederänden så att man inte fastnar på lovartssidan. Det får vi fixa innan augusti.

Seglingarna var ganska jämna och tre olika båtar tog var sin spik. När allt summerades ihop visade det sig att Mäster Österberg och Matt ”the slugger” drog det längsta stået (stråket). Vi trodde t.ex. att vi hade dem i en ask vid sista kryssrundningen, då vi gippsatte lite snabbare, men det tvingade dem ut åt andra hållet där de fick mer vind och drog ifrån både oss och båten framför. Så kan det gå.

Tack alla som varit med under våren! Kul att fler är framme och hugger. Ju mer vi kör, desto bättre blir alla. Ni som tränat i skymundan – kom och var med när vi andra är där, det är grymt kul och ger mycket snabbare inlärning. Nu blir det lite lugnare ett tag, men jag har lagt ut anmälningssidor för tre veckor framåt. Skriv gärna upp er om ni avser att komma ner någon tisdag och köra, om det finns intresse kanske jag kan ta med kameran och åka runt i motorbåten lite. Stockholmsserien hostar igång igen den 19 augusti.

DSC_6777
Grå spinnaker-räv jagas av alla röda spinnaker-hundar. Woof.
Foto: Göran Bengtsson Comments | Trackback

/Pelle

Framgångar för S606K

16/06/08 08:22 Flera av klubbens seglare gjorde fina insatser i Uppsala i helgen som gick. Tävlingsledar-Göran, nu med broder Bengt, gick bäst av de våra och slutade som fyra. Bengtsson och Cronenberg blev femma. Niklas och Johan i SWE 500 (som tränat längst av alla i år) stack upp vasst och hade två andraplaceringar. Referat av Elke finns på förbundets webbplats.

start Upsala

Om det är någon som orkar träna imorgon så har jag några intresserade ungdomar. Jag ska försöka hinna dit och hjälpa dem lite.

/Pelle Comments | Trackback

Över 12 m/sek + fotboll på TV = inställt

11/06/08 09:48 Många tuffa seglare vankade på kajen med fjärilar i magen. De gamla rävarna Österberg/Melander/Hjelte var först ut i blåsten och när de återvände med båten som ett dragspel, då var motivationen hos övriga som bortblåst.

339 och 918 stack ut ändå, förlorade en och annan latta, men fick också ett antal sköna planingar! Märklig känsla med så mycket vind och ingen sjö. Och dessutom lika stråkigt som alltid. Även funkisarna Olle & Walle kom ut på vattnet med bojarna och lintrasslen i högsta hugg. De trodde de hade en trea som i en liten ask, men tyvärr. Ni får komma tillbaka och segla om det istället.

Tredje omgången ställdes in och utgår ur serien. Nästa vecka tränings om vanligt och schemat rullar på.

Nu ses vi till helgen i Uppsala istället.

/Pelle Comments | Trackback

Man kan inte låta bli att segla när det är så här…

04/06/08 11:33 Med sådana här högtryck börjar man tänka att det kanske är lite för ojämnt väder i San Diego för att man riktigt skulle trivas där… Igår hade vi ännu en magisk kväll med 24° och 2-4 m/sek.

Det var väl lite sisådär med disciplinen, bl.a. gjorde undertecknad en bufflig upprundning där överlappen etablerades inne i tvåbåtszonen enligt den båt som såg bäst. Andra testade gränserna kreativt för hur nära en en annan båt man kan slå.

På tisdag tar vi mer disciplinerade tag – troligen med nya fina rundningsmärken! (om vi har råd att lösa ut dem)

Rundn.marke
/Undertecknad på Vättern förra helgen Comments (3) | Trackback

Ändringar i funkisschemat

30/05/08 09:35 Efter lite omkastningar finns en korrigerad version av funkisschemat. Nästa omgång i Stockholmsserien kommer Olof och Johan ner och begår säsongspremiär med en säker trea. Comments | Trackback

2-6 m/sek, sol och tre halvtimmeslånga race

28/05/08 10:05 Too good to miss, insåg sju besättningar och fick en grymt skön kväll!

Det var lite knixigt och ledningen växlade, men med lite flyt och ögon som hela tiden letade efter var stråken kom så lyckade Pelle och Joakim knipa tre ettor. Fast kanske var det för att de hade en egen hejaklack som kom ut i motorbåt från Stocksund.

Niklas och Labbe filmade en del så vi ska se om vi kan ordna med publicering/distribution av rörliga bilder så småningom.

rundning race3
http://www.youtube.com/watch?v=6W0oUkwkPCY

start 3
http://www.youtube.com/watch?v=AxkQYvn33hc

rundn 2
http://www.youtube.com/watch?v=LqixH1Tn1jA

start 2
http://www.youtube.com/watch?v=pOQFGUiZWwc

rundn 1
http://www.youtube.com/watch?v=5poicvQKFSc

start 1
http://www.youtube.com/watch?v=YwEd8aAset0
Comments (2) | Trackback

Fin kväll

21/05/08 08:07 Fem båtar var ute på vattnet. Ett par stod kvar på land och mekade. Tyvärr var vinden ganska mjäkig och förresten så var undertecknad rejält frustrerad eftersom det nylagade masttoppsbeslaget var ordnat på ett så snillrikt sätt att storseglet inte kunde hissas i topp. En rejäl nit tvärs igenom beslaget, just där storfallet med kulan ska passera. Tvärnit, var ordet. En vända på vattnet och sen in, upp och iväg till riggverkstan igen.

Nu hoppas vi på en fin helg i Gävle med segling istället för mekande.

/Webmaster Comments | Trackback

Nio båtar i första omgången

14/05/08 10:16 En något sval men härlig kväll blev det. Tre fina race på mellan 25 och 30 minuter vardera. Det är lite ringrostigt här och var – många har betydligt mer att ge båda vad gäller manövrer och fart. Denna kväll var det Göran och Elke i SWE 472 som var bäst på att hitta bästa vägen mellan stråken och var säkrast i manövrerna. De trivdes uppenbart bra i den lätta kvällsbrisen.
DSC_0106

Vinden höll sig mellan ca 2 – 4 m/sek, pendlade kanske 15 – 20° runt SV och kom i långa stråk, ofta från höger men ibland från vänster. Det gick att göra klipp både på kryssen och länsen. Jocke och Olle såg väldigt snabba ut med sitt nya krysställ. I ett race vände de om och startade långt efter alla andra, men gick sen på ren speed upp till en tredjeplats.

DSC_0083 Comments | Trackback

Säsongen igång

12/05/08 13:19 I helgen som gick seglade 424 Lidingö Runt med den äran. I Nävekvarn visade Björn & Rickard hur man gör när man tar täten och håller sig kvar där.
606-vinnare Vårköret 2008
Kom och visa oss vid Islingeviken också!

/Klubbkompisarna
Comments | Trackback

Vindfattigt men inte andefattigt

05/05/08 09:19 Tyvärr räckte inte vinden på lördagen till någon segling, utan dagen ägnades uteslutande åt riggmätningar, trimjämförelser, beundran och allmän uppmuntran. Alla blev vi stumma när SWE 229 dök upp i ny skepnad. Göran, Kjelle och David har putsat upp den gamla damen något så totalt att vi andra bara stod och gapade.

Som om inte arbetsuppgifterna med den renoveringen var tillräckliga, har Göran & Co under våren även haft vänligheten att laga och snygga till klubbens stolta motorbåt, startfartyget ”Enterprise” som nu är redo för nya drabbningar. Gänget från Enhörna ville väl ha ett start-/moderfartyg som passar i stil? Stort tack för den insatsen!

Under söndagen fick vi i alla fall till drygt fyra timmar med segling. Thomas & Petter lade ut bojar och drillade oss i acceleration och starter, vilket var synnerligen nyttigt och roligt. Det är ganska svårt och jag tror att det var fler än vi som upplevde ett behov av att fortsätta träningen under säsongen. Ett par korta race hanns med också, som en liten föraning om vad som väntar..

Tyvärr hann vi inte riktigt med eftersnack och filmtittning, utan det får vi ta vid ett senare tillfälle. Vi vill gärna höra mer av tränarduon om era observationer igår och vi kommer även att använda video under fler tillfällen under säsongen. Lite ekonomisk efterbörd kommer från kassören inom kort.

Tack alla för att ni ställde upp och hade tålamod, och tack Thomas & Petter – det gjorde ni bra!

/Pelle Comments (4) | Trackback

Rigginställning

28/04/08 15:32 Vi börjar på lördag morgon kl 9.00 med att kolla igenom rigginställningarna på så många båtar vi hinner. Ni bör förstås primärt ha koll själva, riggat på och så där, men kan passa på att få hjälp med kontrollmätning och insiktsfulla kommentarer av välvilliga, erfarna klubbkompisar.

Genom vårt samarbete med North-loftet kommer vi att ha tillgång till en digital riggspänningsmätare och ett preparerat måttband för att kolla mastlutningen. Förhoppningsvis ska ni efter kontrollen vara säkra på hur masten lutar och hur hård riggspänning ni har (i olika steg). Det är en grundläggande förutsättning för att kunna få till repeterbara triminställningar under segling. Läs gärna på i trimguiden innan ni börjar.

NSlogo

Comments | Trackback

Teorikvällen börjar 19.00

21/04/08 11:30 Vi har inte fått serveringstillstånd än, så kom med något i kistan.

/Pelle & Thomas Comments (3) | Trackback

Snart, snart, snart

21/04/08 11:08 Det smygs och tjuvtränas runt udden. Både SWE 868 och SWE 339 har siktats utanför Askrikehamnen – spänningen stiger inför premiären.
 

Roger funderar på hur man styr utan ratt
Mats har även fångat Rogers minspel i en panorering: http://www.youtube.com/watch?v=MxnV_MGh5mE
 

Comments | Trackback

Vårväder på gång

18/04/08 09:26 Meteorologerna tävlar med varandra om att lova sol och stigande temp till helgen. Kanske dags att köra några vändor och kolla att allt funkar? Grabbarna i SWE 500 ska väl inte få alltför långt försprång…

Själv ska jag lägga näst sista handen på nya båten. Mm…

/Pelle Comments (3) | Trackback

SWE 500 tar täten

07/04/08 10:15 Niklas och Johan är nu igång och kör. Nya fina Superspars-masten är på och det är de själva också. Varenda millimeter av båten genomgången och fixad, inget lämnas åt slumpen. En stor 606-säsong väntar med Stockholmsserien, Rikscupregattorna och SM. Så här såg det ut på alla seglares favoritfjärd igår:
CIMG0804
Johan har optimerat luvan i vindtunnel under vintern. Comment (1) | Trackback

Lidingö Kommun prisar S606K

01/04/08 09:22 Inte utan stolthet kan styrelsen meddela att S606K fått 2008 års utmärkelse som Lidingö Kommuns främsta idrottsförening. Det är inte framgångarna på SM som har gett utmärkelsen, som man skulle vilja tro, utan den långa serien av härliga kvällsevenemang väl synliga från Lidingöbron.
Anja
– Det känns fantastiskt! Säger klubbens ordförande, Anja Kullberg

En silverbuckla av gigantiska mått väntar nu på att utdelas till klubben vid kommunstyrelsens vårbal i kommunalhuset i maj. Lidingö Kommun har dessutom lovat att inte bara reparera kajen vid Islingeviken, som en extra uppmuntran har bekväma läktare för publiken utlovats, samt en hel sandstrand i västerläge, där beachvolleyboll kan spelas som ett sidoarrangemang under KM i september.

/Styrelsen 😉
Comments (2) | Trackback

Funkisschemat lagt

25/03/08 10:26 Nu är det bara en och en halv månad tills Stockholmsserien drar igång. Som bekant bygger det på att vi själva hjälper till och agerar funktionärer ibland. Nu har Tävlingsansvarige, Göran E, lottat och lagt schemat för funkisarna i årets serie. Det återfinns under rubriken Stockholmsserien, till vänster. En nyhet för eftersnacket kommer vi att gå igenom vid taktikseminariet. Stay tuned.

DSC_3816

Det är inte obligatoriskt att ordna grillning efteråt, men väldigt populärt! Speciellt under de långa ljusa försommarkvällarna… Comments (2) | Trackback

Va? Flera är redan igång och tränar!

17/03/08 10:34 Från vanligtvis välunderrättade källor inhämtar vi att triumviratet Nyköping, Oxelösund, Nävekvarn (NON) redan tjuvstartat och är igång med träningen inför årets säsong och särskilt SM. En båt har redan hunnit med fem pass och nu ska nästa tre båtar sätta igång. I Uppsala var SWE 909 igång redan i januari. Man törs knappt tänka på vad som sker i Gävle och annorstädes…
DSC_0111

Hög tid att putsa upp grejorna alltså! Och ni har väl koll på tisdagen den 22/4 (torrsegling) och lör-sön 3-4/5 (i det våta)? Comments (4) | Trackback

Teorikväll 22/4, träningshelg 3-4/5

23/02/08 14:06 Som vi bestämde på årsmötet kommer lördag och söndag den 3-4/5 att bli en träningshelg vid Islinge. Pelle och Thomas har börjat förbereda det hela och kommer att agera ledare men också vara med och segla. Som ett viktigt led i förberedelsen inbjuds alla klubbmedlemmar till en teorikväll den 22/4. Platsen blir troligen i klubbhuset hos TBK (Islingeviken) och tanken är att vi då både ska gå igenom en del teori och även förbereda oss för träningshelgens konkreta övningar. Mer info senare.

Alltihop ska ses som ett seminarium där man deltar aktivt i diskussioner och utvärderingar. Vi planerar för filmning med efterföljande diskussion/utvärdering. Det är många duktiga seglare i S606K och vi tror att alla har viktiga bidrag till att gemensamt öka förståelse och förmåga.

Alltså: markera dessa datum i kalendern. Vi återkommer om exakta tider, kostnader, anmälning osv.

/Pelle N och Thomas L Comment (1) | Trackback

Inbjudan till KM redan nu

01/02/08 15:51 Som ett led i att göra det lättare för 606-seglarna att planera sin säsong och se deltagandet i Rikscupregattorna har vi öppnat för anmälan till KM 2008 redan nu. Detsamma skall gälla för samtliga Rikscupregattor inom kort.
DSC_4011 Comments | Trackback

Regelseminarier i Eriksdalsbadet

14/01/08 11:10 I samarbete med Expressförbundets Stockholmskrets bjuder S606K in till två regelseminarier, nämligen den 5/3 respektive 12/3. Närmare info finns i inbjudan som kan laddas ner som pdf under menyvalet ”Regelseminarier”.

Antalet platser är tyvärr begränsat så anmäl dig snabbt genom inbetalning enligt anvisningarna i inbjudan.

Frågor? – kontakta Niklas Litoft 070-7965678 eller på epost: niklas.litoft(at)hm.com

Comments | Trackback

NYÅRSLÖFTEN

11/01/08 09:49 Kanske har du i hemlighet lovat din båt en ny rakare vattenlinje? Eller din gast att sluta säga fula ord när det går er emot? Men hur ska det kunna bli något om du håller löftet för dig själv? Kom ut med det bara!

Jag har läst mig till att man är klokare om man gör ”processmål” än ”resultatmål” och det kanske är klokt. Du vet: ”vi ska gå ut och göra vårt allra bästa – så får vi se hur långt det räcker..”. Jag menar – vem kan kolla om jag gjort mitt bästa? Och resultatet vill man ju inte alltid hänga upp sig vid.

Skriv ner ditt bästa nyårslöfte under ”comments” eller något om vilken målsättning du och din gast har för 2008.

/Webmaster Comments (6) | Trackback

PS. lite tålamod innan din text dyker upp

F.d. ordföranden hälsar

08/01/08 11:33 Tack för tre fantastiskt roliga och spännande år!

För precis tre år sedan så startade vi (ett gäng glada entusiaster) Stockholms 606 Klubb. Målet var att på något sätt organisera och etablera verksamheten vid Islinge lite mer permanent. Vid den tiden körde vi tisdagsträningar som var helt oorganiserade och om jag minns rätt var det ca fyra till fem båtar i snitt som deltog. Sen dess har det hänt jättemycket. Vi började med att införa kick-off föreläsningar i april. Sen drog vi igång Stockholmsserien, som genast blev stor succé. Förra året var det i snitt elva deltagare per omgång. De två sista åren har vi även kört KM med ca 20 båtar vilket jag tycker är fantastiskt!

Det roligaste med att hålla i rodret för denna klubb har varit styrelsens fantastiska engagemang och driv! För att inte tala om alla medlemmar som har hjälpt till med både positiv respons och uppmuntran och som kommit på alla aktiviteter vi anordnar, såväl seglingar, som årsmöten eller teorikvällar. Det har verkligen varit kul att arrangera aktiviteter när de har varit så uppskattade och många har deltagit.

Jag har en devis att alltid göra saker (minst) tre gånger: första gången för att prova, andra gången för att lära mig det och tredje gången för att se om jag tycker om det. Så efter tre år som ordförande kan jag nu verkligen säga att det har varit superkul och lärorikt. Nu lämnar jag med varm hand över till Anja och vet att hon tillsammans med er andra kommer att fortsätta utveckla klubben och jag önskar er alla lycka till!

Vi ses på vattnet i vår!

Varma hälsningar från f.d fru ordförande
Karin Hedén
page2-1009-thumb
Comment (1) | Trackback

God fortsättning

02/01/08 11:24 Sveriges största 606-fleet tuggar på. Nu har vi bytt blad i kalendrarna igen och börjar nedräkningen inför en ny säsong. Årsmötet vid Lucia samlade en stor skara och diskussionerna handlade främst om hur vi ska kunna hålla i allt roliga och ändå vässa oss lite till nästa år.

DSC_0004

Hur ska vi bära oss åt för att dra åt samma håll? Finns det något vi kan göra för att nå ännu lite längre utan att tappa något av den sköna stämningen? Låt oss alla hjälpas åt! Att många är med är viktigt och genom att hjälpa varandra blir vi alla bättre och har roligt under tiden. Alla kan bidra med något. Första chansen blir under träningshelgen den 3-4 maj. Pelle & Thomas samordnar den helgen och tar tacksamt emot synpunkter, önskemål eller bara lite uppmuntran.

Vi var största klubb på SM förra året och kan bli det i år igen. Och i år hoppas vi att fler klubbmedlemmar får känna glädjen i att vara med och kanske lyfta sitt resultat jämfört med tidigare. Vi hade också grymt fina tisdagskvällar under 2007 och snittade faktiskt elva båtar i Stockholmsserien. Nu kommer ett par båtar till i år – kan vi bli femton i snitt? Småracen är grymt bra träning på start, rundning och andra färdigheter. Sen ska vi vässa strategin tillsammans så att vi kan hävda oss i större fält. Kanske blir klubbutmaningen av till hösten, ju fler entusiaster vi är på tisdagarna desto bättre blir det. Se till att vara med! Fortsättning följer…

/Webmaster Comments | Trackback