Verksamheten 2007

Årsmötet

2007/12/07 Igår kväll avhölls klubbens årsmöte med (som vanligt) stor uppslutning. Karin avtackades med en varm applåd efter tre mycket goda år som vår fru ordförande. Vi är alla överens om att Du har gjort en fin insats av avgörande betydelse för klubbens goda utveckling!

Ordföranden i 606-förbundet, Elke, var också på plats och passade på att ge klubben ett diplom för prestationen att vara största klubb på årets SM. Intill dess vi är färdiga med vårt nya klubbhus (?) får vi väl hänga det inne hos våra kompisar på TBK så att de blir lite imponerade.

IMG_0268

Nu växlar Anja upp från kassörska till ordförande och vi är alla glatt förväntansfulla och därtill tacksamma för ditt och övriga styrelsens engagemang.

Efter genomgång av alla måstepunkter kom vi in på en diskussion om nästa år. Vi var överens om att fortsätta formatet för Stockholmsserien, träningskvällarna och KM. Sen förde vi även en spännande diskussion om lagkappsegling och kommande utmaningar, samt vår målsättning att alla medlemmar ska utveckla sig nästa säsong och att vi ska försöka slipa på träningsformerna så att vi får ut mer oavsett nivån på förkunskaperna.

Det är inte utan att man längtar till våren… Comments | Trackback

Nu har anmälningarna till SM 08 börjat

2007/11/29 2007 blev S606K största klubb på SM. Hur blir det 2008? Kolla in villkoren och anmäl din båt på www.606-sm.se Det finns ett flertal alternativ när det gäller boende, många går att boka redan nu.

Det vore kul om någon från Stockholmsklubben kunde ta hem titeln nästa år. På årsmötet kan vi diskutera hur det ska gå till. Möt upp så snackar vi träningsupplägg!

DSC_0129
Där ute är banområdet… Comments | Trackback

Årsmöte den 6/12

2007/11/13 Vår fru ordförande kallar nu till årsmöte. Liksom förra året avhålls det på Nihlmark & Zacharoff Advokatbyrå:s kontor vid Hötorget (Sveavägen 17, 15 tr). Tiden är 18.30. Förutom det formella som skall köras igenom enligt stadgarna brukar detta vara ett bra tillfälle att diskutera erfarenheter och synpunkter på säsongsupplägget, vårens träning mm. Kul att ses civilklädda också.

Dagordning kommer att skickas ut via epost till alla som uppgett sådan till Anja. Mycket välkomna med gott humör och goda idéer alla!

Som ni kanske förstår finns även tongivande koryféer ur 606-förbundets Central Kommitté på plats då så det kommer att gå att informera sig om nästa års evenemang på riksnivå – ta med kalendern.

/WM Comments | Trackback

Lost in the blåst

2007/11/05 Det blev en ganska händelserik segling for de tre båtarna som under söndagen den 28/10 deltog i den sista av fyra oktoberseglingar. Klarblå himmel och solglasögon fram. Eftersom det blåste ganska hårt och var byigt blev det lite skakigt på sina håll.

De nya ägarna av SWE-868 var med om en rejäl broach och hade vissa problem med att få den vattenfyllda båten på rätt köl och tufft att ösa den torr. När båten väl var torr var besättningen det motsatta. SWE-500 klarade sig från plattsida men trålade spinnaren och slet ur fallet. Dessutom så upptäcktes i land efter seglingarna att rodret är slut efter en påsegling i samband med näst sista länsrundningen. Turligt nog höll rodret ihop hela seglingen men ligger nu på soptippen. Polly, het på gröten, försvarade sig med att ”segling är alltid på allvar och man måste ta vissa chanser”.

DSC_0073

SWE-868 är nu på land och SWE-500 avslutar säsongen pga av roderhaveri. Däremot satsar Polly några söndagar till om vädret är OK. Glöm inte vinterdäck!

/Niklas Litoft Comments | Trackback

De trägna gnuggar på

2007/10/22 Igår var vi tre båtar som körde fyra race. 500, 472 och 868. Det var lätt mellanvind så det blev inte så kallt. Som så ofta gällde det att pricka in vindstråken och att hitta böjarna vid märkena och skiftena däremellan. Kul att se de nya medlemmarna Roger Chudi och Mats Båvegård som har tagit upp storbåten och nu tränar bankappsegling i 606 i nyinköpta 868 istället. Mycket välkomna i gänget!
DSC_0127
Ni som har ställt undan båtarna: det kan visa sig ha varit för tidigt! Nu får ni träna soffburkning hela vintern så ni inte blir frånåkta i vår.. Niklas Lätoft räknar med att köra minst en söndag till och ligger med båten startklar vid bryggan. WM ska trimma gomseglet med Retsina istället.

/WM Comments | Trackback

Intresse finns

2007/10/17 I söndags var det tre båtar ute. Förutom Niklas och Polly var det två nya killar, Mats och Roger som testade lite inför nästa säsong. Med kurvan 3, 2, 1 visade de att de blir att räkna med.DSC_0210

Nu på söndag den 21/10 kommer ytterligare någon båt att vara med, eventuellt även två båtar från Nyköping, sen är det kanske vinter och dubbdäck?

/WM Comments | Trackback

Två båtar provkörde

2007/10/08 Den var en fin höstdag igår med sol och vind. Inte så många var där, men till på söndag ligger i alla fall två båtar och väntar på sällskap… Anmäl er via den utskickade bokat.se-länken.
IMAGE_00012

Hälsar Niklas Litoft Comments | Trackback

Oktobersegling – på Lidingö – söndagar

2007/09/28 Nu ges det tillfälle att segla på söndagarna på Lidingö under lite informella former.

saltis
Foto: Kent Karjel

Datum: 7/10, 14/10, 21/10 och 28/10

* Samling för en kortare genomgång klockan 10.30 – första start sker ca 11.00
* Grindstart (3an i föregående race blir hare – 3-5 race per tillfälle som seglas 2 varv – målgång genom upprundning av länsmärke
* Vi hjälps åt med att lägga ut och ta in boj/märken.
* Q8-macken erbjuder after sail för en överkomlig kostnad 🙂

Tyvärr kan vi inte ställa båtar och trailers på ordinarie platser utan alternativet är att du låter din båt ligga kvar i sjön vid TBK’s bryggor under hela eller delar av oktober och tar hem trailern eller tar du hem båten efter varje tillfälle.

Det finns också en risk för att du kan få betala 500 kr för att båten ligger vid TBK’s brygga. Detta beroende på att Lidingö kommun som tar ut avgifter från TBK kanske kontrollerar hur många båtar som TBK har liggande vid bryggan vintertid dvs from oktober och då fakturerar TBK för detta.

OBS! Det är inte tillåtet att lämna båt eller trailer på kajen eller i närområdet. Respektera detta så att vi inte får några efterspel.

Frågor – kontakta Niklas Litoft 070-7965678

”Isen lägger sig inte förrän i januari…..”

PS. Det är rätt struligt med bokningstjofräsen. Och igår fick även bokat.se frispel. Ska försöka styra upp det där. Om jag inte får igång det: hör av er till Niklas L så att någon har lite koll på hur många som kommer. Comment (1) | Trackback

/WM

Nåt vajsing

2007/09/18 Anmälningsfunktionen för tisdagskvällar har packat ihop. Men det har ju nästan vi också, så vi har tid att krypa ner i smörjgropen och skruva.

Johan W, vi borde kanske snacka igenom en modernisering med SMS-utskick på samma gång? Hör av dig till mig när du har tid. Växjö?

/WM Comments | Trackback

Flytta båten senast lörd 22/9

2007/09/17 Som vanligt behöver vi flytta båtarna från landplatserna så att TBK:s medlemmar kan ta fram sin vinterställningar och börja ta upp båtarna. Nu är det flytt senast under lördagen den 22/9 som gäller. Betänk att TBK har flyttat ut stängslet för att få plats med sin båtar (efter att antalet bryggplatser ökats). Att bara flytta ut båten utanför stängslet kräver en uppgörelse med Lidingö Kommun. Vi vill gärna vara välkomna tillbaka i vår.

De som är sugna på söndagsträningar kan höra av sig till styrelsen.

/Ordf Karin m flSundelinarna erbjuder inomhusplatser över vintern i sin hall i Haninge. Kontakta Micke Sundelin om du är intresserad.

 

/WM Comments (2) | Trackback

Resultatlistor

2007/09/11 Nu finns resultatlistor för KM och Stockholmsserien under respektive menyval.

/WM Comments (2) | Trackback

KM: fem race på söndagen

2007/09/10 Lördagens väderspratt med regn och stiltje förtränger vi snabbt. Regattamiddag och konsert med allt från Travelling Wilburys till Queen blev desto roligare. Och så blev det bra med tid för seglarskrönor.

IMG_1214låg[1]
Under söndagen fick vi fem fina race, med Islingehavets alla kännetecken i form av hål, stråk och tjugogradersvrid. Det gällde att hålla nerverna i styr och det blev jämnt och spännande in till sista målgång. Ålänningarna Daniel Mattsson och Bosse Östberg i FIN 68 segrade till slut, men var långt ifrån så överlägsna som de varit tidigare under säsongen. Tvåa var Anders Bäckström och Marcus Jaeger i SWE 405 och trea Thomas Lundberg och Petter Norring i SWE 890. Strax efter täten kom ett helt koppel båtar på samma totalpoäng! Resultatlista kommer läggas ut så fort vi hittar den..

Sex båtar kom inresande från andra klubbar, däribland ett par båtar från den nya Oxelösundsfleeten. Tack alla för att ni kom och förhöjde stämningen. Ett särskilt omnämnande för sitt mod och sin fighting spirit förtjänar ungdomarna Isabelle, Vidde och Maja i SWE 381, som helt otränade i flermansbåt ställde upp och gjorde en klart godkänd insats. Med lite träning och trimning av båten kommer ni att börja plocka en efter en av oss gamlingar.

/WM Comment (1) | Trackback

Program för KM

2007/09/05 En sammanfattning av programmet finns under ”KM 2007” Comments | Trackback

Sista tisdagkvällen för säsongen körd

2007/09/05 Vid ca 16, när det åskade och haglade som värst, var det nog inte många som kände att ”yes! nu sticker vi ner och seglar”. Men sju båtar kom ändå ut och fick en riktigt skön avslutning på tisdagskvällarna. Det blåste ca 2-4 msek med lite små vrid och stråk och efter ett tag kom en nedgående sol ut ur molnskärmen. Tyvärr gjorde ett 100°-vrid mellan racen att vi bara hann med två race.
DSC_4101
Foto: Elke Cronenberg

Det tre första båtarna hade alla fyra poäng efter två race, men SWE 890 hade placeringarna 3, 1 SWE 367 hade 1, 3 medan SWE 868 hade 2, 2. En kul effekt av funkisregeln medförde att 868 därmed blev fyra på samma poäng som ettan. Hi, hi så kan det gå. Nu återstår bara KM:s två dagar, vilka räknas som en omgång vardera i Stockholmsserien. Comments | Trackback

Avgifter m.m. för KM

2007/08/30 För det fall det råder oklarhet så är startavgiften 300:- och den bör helst betalas i förväg på plusgiro nr 39 90 12 – 4 (Stockholms 606 Klubb). Det blir mycket lättare för Anja om hon slipper fippla med kassa, växel osv på plats.

Ni som deltar i middagen på kvällen ombeds också betala 150.- per vuxen och 50.- per barn under 13 år. – men ni måste också meddela oss att ni ska vara med på middagen senast på måndag den 3/9. Familjemedlemmar är mycket välkomna att spana in vart pappa/mamma tar vägen på tisdagkvällarna!

Gävlegänget är troligen på ingång. Skota brallan – nu blir det fullt på Islingehavet!

/WM Comments | Trackback

Reaktionsförmågan testad

2007/08/29 Trots att årets sommar varit så blåsig var det igår kväll var det första tisdagsköret på väldigt länge med hårdvind. Det var spännande och kul tyckte alla sju seglande båtar. En båt fegade ur och gick på krogen istället..

Per & Kent fixade inte bara bränsleslangen till startbåten; tillsammans med flaggstyrman Polly la de en kort, men spikrak bana. Varje race tog bara ca 15 min. så vi får fundera på möjligheten att kvällens seglingsledare ska kunna förlänga banan med ett extra varv (Jocke: kan du sy en till flagga?). En väldans skön bieffekt av de rekordsnabba racen var att alla båtar kom upp på kajen före solnedgång. Tack för det, säger den som kom sist i kranracet.

/WM Comments (7) | Trackback

Nio kom till start

2007/08/22 Gårdagkvällen bjöd på ännu en skön seglingskväll i huvudstaden. Trots lite bekymmer med försvunnen bränsleslang lyckades Per & Maud ordna en perfekt bana och tre justa race innan mörkret föll. Efter en stunds idogt paddlande i startbåten kom hjältarna i 357 (Per & Kent) helt sonika och hämtade dem. På tillbakavägen fick de lift med ett par på trakten boende ynglingar i motorbåt.
DSC_0002
Olle & Johan i 349 har hittat ner till klubben nu och visar att de inte gett upp om årets serie. Fyra omgångar (inkl de två som också bildar KM) återstår så än kan allt hända. Göran & son har slagit till på 229 och var med för första gången – välkomna!
DSC_0009 Comments (4) | Trackback

Gåshaga Cup 2/9

2007/08/20 Från LSS och Göran Collin hörs följande kallelse:

Välkommen till bankappseglingen Gåshaga Cup – dagen efter Runt Lidingö och helgen före KM! I vår hamn i Kyrkviken, 2 nautiska mil från Gåshaga, har vi kran som tar 1 ton och vi kan även hjälpa till med bogsering om vindarna ”ligger fel”. www.lss.a.seOm det är någon som tycker att jag ska lägga ut denna endagscup (och kanske även Runt Lidingö) bland seglingarna på anmälningssidan (serien) kan ni väl skriva en kommentar om det nedan?

Läs mer och anmäl er på

 

/WM Comments (2) | Trackback

NoR/ Seglingsföreskrifter till KM

2007/08/15 Nu finns det mer info om årets KM under egen flik. Se till och kom till årets höjdpunkt! Comments | Trackback

S606K störst på SM

2007/08/13 S606K blev som väntat största klubb på årets 606-SM. Tre medlemsbåtarna var dessutom bland de första tio på Sveriges största kölbåts-SM 2007. Inte dåligt! Bäst av Stockholmarna var Thomas & Petter
IMG_0762_5
Elke seglade med dansk dynamit till en sjätteplats totalt
IMG_0767_9
Pelle fick låna Göran och la sig taktfullt på placeringen efter, sjunde
IMG_0769_8
Våra vänner Ekerö BK var också mycket väl representerade och hade fyra ekipage på plats. Comments | Trackback

Bandet säkrat

2007/07/30 På förra årets KM spelade Tripp Trapp Trull så att väggarna bågnade och mastkranen svängde. Nu har de lovat att komma tillbaka och rocka loss igen! Segling är nog kul, men framförallt: ta med partnern och kom och festa den 8/9 i klubbhuset vid Islingeviken! Caterat krubb utlovas också. Comments | Trackback

Anmäl dig till KM!

2007/07/09 Nu har vi börjat ta emot anmälningar till KM den 8-9/9. Notice of Race kommer inom kort med detaljerad info om avgift, tider, fest osv, men det blir ungefär som förra året. Välkomna, nu ska vi slå deltagarrekord!

/Styrelsen Comments | Trackback

Kappsegling och grillparty

2007/06/29 Åter igen tangerat rekord med tretton båtar på banan! Soligt och varmt som vanligt och luriga stråk och tajta rundningar. Och sen en skön pratstund med grillkorv. Skönt gäng det här! Resultatet från denna omgång finns under ”Resultat -07”
DSC_3816
Nu är det semesteruppehåll till efter SM (som går 9-11/8 i Gävle). Men om en dryg vecka kommer man kunna börja anmäla sig till KM – stay tuned! Comment (1) | Trackback

Regnbågskväll

2007/06/20 Sol och regn, lätt vind och gnuggning av starter, rundningar och annat. Anders tränade flaggteknik, andra att snurra och Thomas & Petter var kvar längst på vattnet och tränade fart. En till tävlingskväll hinner vi med innan juliuppehållet. Då ska vi slå rekord när det gäller deltagande! Börja planera för deltagande nästa tisdag.
DSC00061
Foto: Maja Nihlmark + Sony Ericsson Comments | Trackback

Tolv båtar, skön kväll

2007/06/13 Ännu en varm och skön kväll med tre fina seglingar. Vind mellan 2 och 5 m/sek med ganska typiskt, stråkigt mönster. Göran Bengtsson i SWE 472 var verkligen på hugget och dominerade med serien 1, 1, 5. Kul för kapten Roderbläck att hamna på en vinnande båt. Han skriver lite om detta på sin blog.

Isabelle, Maja och Vidde hade mer fallstrul och kom tyvärr aldrig in i matchen, men de närmar sig! Tack Jonas & Anja för bra funkisskap.

Sista tävlingskvällen före sommaruppehållet blir den 26/6 så låt oss försöka slå alla rekord och vara riktigt många då! Nästa tisdag är det träning som vanligt och vi filar som bäst på upplägget.IMG_2385_mindre
Foto: Jonas Annell Comments | Trackback

Gastbank

2007/06/08 Vi har länge pratat om att ha en s.k. gastbank. Nu har vi en fungerande anslagstavla för gastar/rorsmän som söker påhugg eller för båtägare som letar besättning. Titta under menyvalet ”Anslagstavla” så hittar du första posten! Comments | Trackback

Nationaldagen

2007/06/07 Det tog tyvärr rätt lång tid innan det blev någon sjöbris, men det var skönt att bara softa omkring lite. Fler bilder i galleriet. Elke har fått konkurrens ombord på 472. Ingen flagga, eftersom all segling är kappsegling.
DSC_0045
Foto: David Nihlmark Comments | Trackback

Träningsfleet

2007/06/01 Träningsambitionen är glädjande stor! På tisdag den 5/5 planerar vi ett nytt videopass med roterande filmare/kommentatorer. Var beredd att ställa upp som filmare i motorbåten. Det ger oss även en chans att flytta runt i besättningarna, vilket ger bra kunskapsöverföring. Vi tänkte bygga en ”gippodrom” och träna undanvindsteknik och rullslag.

Onsdagen den 6/6 är en röd dag, en flaggdag och Sveriges nationaldag. Allt detta är omskrivningar för att man ska vara ute och segla och vi är några som tar sats för att fortsätta träningen då. Niklas Strand (821) och Niklas Litoft (500) funderar på att även köra på torsdag kväll den 7/6 – var ska det sluta?
undanvind Comment (1) | Trackback

Andra omgången, tretton båtar

2007/05/30 Tretton båtar kom till start igår kväll. Och då väntar vi ändå på fyra-fem båtar till som brukar vara med! Tre välseglade race blev det i 3-5 msek med stråk och vrid som vanligt. Disciplinen var förträfflig och de som tjuvade eller foulade tog sina straff och var med i leken igen. Resultatmässigt var det väldigt jämt med tre båtar på fem poäng efter två seglingar, men till sist blev det då gamla rävarna Björn och Rickard, tillsammans med den nye surfspecialisten Gustav, som drog det längsta stået.

Nu till helgen väntas sommarvärmen åter och vi planerar som bäst för nästa tisdags träningspass. Kom då för vi har en hel del kul på gång!
DSC_0040 Comments | Trackback

Tisdagsträning m Coach Hansson

2007/05/22 Tisdagen den 22/5 blev det ett träningspass med Gunnar Hansson och hans videoteam. Debrief och filmstund i klubblokalen efteråt. Svar på allt man någonsin velat veta om 606-segling. Det är avslöjande att få se hur det ser ut från sidan, både när det gäller trimning och manövrer. Det finns en hel del att slipa på när det gäller rundningar och slag. För oss i filmbåten var det också intressant att följa utvecklingen och sen försöka hitta illustrativa sekvenser. Vi ska försöka klippa ihop filmmaterialet till något behändigt format så att man kan titta hemma på kammaren. Om det är fler som är intresserade kanske vi kan göra om det här någon helgdag framöver?
DSC_0048 Comments (3) | Trackback

Första omgången i Stockholmsserien

2007/05/16 Nio båtar kom till start denna sköna majkväll med stundom ganska frisk vind. Det var långa byar, eller stråk, med betydligt kraftigare vind och skift på 5-15° så det gällde att vara på hugget. Göran & Jojje la en perfekt bana och vi hann med tre fina race som tog ca en halvtimme att segla per race. Resultat finns under ”Stockholmsserien”.

PICT0041
Foto: Göran Ekdahl Comments | Trackback

North Sails Cup -07

2007/05/14 Det blev en skön genomkörare för att bli av med rosten. Nio båtar kom till start och det var jämnt i resultatlistan. Bäst av alla var Jocke & Olle i 563 med Göran & Jojje i 881 och Mikael & Charlotte i 909 tätt efter. Thomas och Petter i 890 visade att ren begåvning stundom smäller lika högt som idog träning. Hur bra ska inte de bli när de fått några NM på mätaren?

Några till foton finns under ”bilder”.
NS Cup 6
Foto: Björn Österberg Motorbåtsförare: Alba Comments | Trackback

Inofficiell träning 8/5

2007/05/02 Det är några som vill träna lite på tisdag den 8/5 och söker sparringpartners. Ni som är intresserade kan väl skriva en kommentar om det här nedan? Comments (4) | Trackback

Välbesökt taktikseminarium

2007/04/18 Arma de som inte kunde komma på gårdagens taktikseminarium om taktiken i starter. De är redan hjälplöst efter… Å andra sidan var det ett trettiotal glada seglare på plats och antecknade flitigt när Mäster Österberg berättade. Kul att träffas igen efter vintern och extra kul med ungdomarna från Täby, Lidingö, Uppsala och Nyköping – välkomna igen, nästa gång på vattnet!s606ksem_bild1
Tack Björn för att vi fick vara på loftet och för att du tog dig tid för oss. Comments (4) | Trackback

Många på startlinjen

2007/04/13 Ett trettiotal deltagare har anmält sig till seminariet ”Taktik vid starter”. Kul att alla 606-seglare är så på! hälsar ordförande Hedén. Vi har även bjudit in ungdomarna i Lidingö Jolleseglare, men vet inte än i vilken utsträckning vi nått dem. Skönt att i alla fall föreläsare Österberg ett fast grepp om en av sina ungdomar.
bjorn_nova
Mycket välkomna alla till Northloftet vid 18.30. Sena anmälningar är också anmälningar. Comments | Trackback

Sist in Först ut

2007/04/03 Niklas och Labbe har redan satt igång i sin fina båt, hur långt försprång ska de få?
DSC_0018
Redan nu på långfredagen är ytterligare ett par båtar på väg ut. Nu med vind i seglen..
Enligt uppgift från TBK:s ordf via Niklas/Labbe går det bra att ligga vid y-bommarna fram till sjösättningarna av motorbåtarna börjar. Bra att passa på med trailer-besiktning osv. Comments | Trackback

Taktisk start 17/4

2007/02/12 DSCF0905
Foto: Helena Lindström

Starta säsongen taktiskt med föredrag av Björn Österberg den 17 april (tisdag) kl 18.30. Temat blir Taktik vid starter.

Samma pris som förra året. 100kr för medlemmar, 200kr för icke medlemmar. Platsen är North-loftet på Lidingö, Ängshyddevägen 1.

Anmälan till Karin Hedén senast den 1 april, via epost: ordf@s606k.se eller via bokat.se (länken skickas till medlemmarna).

/Karin
Comments | Trackback

Nytt år, nya satsningar

2007/01/24 Flera nya medlemmar väntas till Islingeviken till den här säsongen. Både nya och gamla bekanta seglare. Andra fleeter i närområdet växer också. Uppsala tuggar på och planerar en sprintcup i maj. Gänget i Nyköping får i år en ny båt, SWE 914. Ekerö höll i gång med sin 606-segling ända till Lucia. SM i Gävle har redan 30 båtar anmälda och största klubb hittills är S606K. Det är inte utan att det känns ganska hoppfullt!

Hoppas att ni alla planerar in medverkan i Stockholmsserien. Inom kort kommer vi att lägga ut kalendern med Stockholmsserien här på webbplatsen, men räkna med att vi börjar träna i månadsskiftet april/maj och att serien börjar ungefär i mitten av maj.

Om ni har funderingar inför säsongen eller bara vill berätta om era egna förberedelser, hör av er till webmaster. Vi ska även försöka sparka igång en möjlighet till kommentarer på den här sidan, så vässa pennan.

/Webmaster Comment (1) | Trackback