Verksamheten 2006

Årsmötet hållet

06/12/14 Styrelsen applåderades och valdes om, minus Jonas Annell som har fullt upp i 606-förbundet. Istället valdes Olle Larsson in, men han var ju redan där i praktiken. Tävlingsansvarige Göran Ekdahl filar som bäst på programmet för 2007, vilket kommer innehålla träningar, Stockholmsserien, KM men även en utmaning i lagkappsegling!

Protokoll kommer småningom. Kalender för 2007 likaså.

Webmaster kommer att vara bortrest en tid. Goda helger tillönskas alla från alla.

Årsmöte med idédiskussioner

06/11/13 Tiden tuffar på och det är snart dags för vårt årsmöte. Närmare bestämt onsdagen den 29 november kl 18.30 på Pelles kontor, Nihlmark och Zacharoff Advokatbyrå, i Hötorgskraporna, Sveavägen 17.

Förutom den vanliga agendan enligt stadgarna (finns under menyvalet ”Klubben”) så kommer vi diskutera önskemål, idéer och upplägg för nästa säsong. Vi har en rad spännande idéer som vi vill bolla med er. Vad sägs om lagkappsegling? Matchracing/sprintcup? Ungdomstisdagar?

Vi tar med glädje emot fler roliga idéer på seglingar som kan förgylla nästa säsong.

/Karin
IMG_0379

En sista gång innan vintermörkret lägger sig

06/10/31 – Hur var det i söndags Jocke?

– Det var mycket bra! Conny åkte runt i motorbåt och pratade kritiskt i megafon. Sex båtar tror jag (563, 472, 424, 808, 500, 605) lite tunnt med tanke på det perfekta vädret. Sol och kring 4 m/s nordligt med pendlande vindskift. Dock väldigt kallt på morgonen och det var lite pyssel att hacka ur isen och mjuka upp skoten. Vi körde sex-sju korta race med fokus på manövrar och starter, ett koncept som är rätt avslöjande om man gör ett misstag hinner man inte reparera det med båtfart…

/Jocke, 563
DSC_0107

22 oktober, vi seglar väl som vanligt?

06/10/31 Uppsala fortsätter att erbjuda avkoppling och sköna förhållanden. 4 msek och sol. Stockholmsklubbens ungdomar Maja, Gustav och Erik tvingades upp i ottan av undertecknad och skjutsades ut på vattnet som gastar i var sin båt. De skötte sig utmärkt och erkände efteråt att det var värt att gå upp för. Det var helt enkelt jättekul. Tack Polly och Mikael för gastplatserna!

/Pelle
DSC_0125

En skön söndag

06/10/17 Sex båtar var med och träningsseglade i Uppsala i söndags. 3-4 msek och höstsol. Ganska nice… Tre av sex ekipage kom från Stockholmsklubben. Och då var ändå en del i Sandhamn och seglade om Mästarnas Mästare. Väldigt kul att Jocke och Olle var med där och att de slog USS representanter, Staffan Eklund med besättning. Kanske vi skulle utmana USS på en lagkamp i 606 till våren?

Nästa söndag (den 15/10) kommer Jocke & Olle med sin SWE 563 till Uppsala. Välkomna alla andra också! Några till bilder finns i albumet ”Bilder”.

Eftersnack

Anmälningar till Uppsalaträningen

06/10/02 Det går bra att anmäla sig via vårt fiffiga system med epostutskick osv. Kolla under ”Kalender – Anmälningar” i menyvalen till vänster.

Stockholmare på Granpokalen

06/10/02 I helgen som just gick var det Granpokalen i Växjö. Stockholmsklubben hade inte mindre än fem deltagande ekipage av sexton totalt. Starkt! De tre bästa stockholmsbåtarna blev dessutom tvåa, trea respektive sexa. Det börjar märkas att vi har en bra verksamhet i Stockholm. Mer info via 606-förbundets webbplats.

RundnGranPokalen06

Fredag 22/9 sista dag att flytta båtarna

06/09/18 Vi måste flytta alla båtar, vagnar, skräp osv undan senast fredagen den 22 september. Detta för att moderklubben ska kunna ta upp sina båtar. Det är förstås viktigt att vi inte missbrukar deras förtroende och att vi lämnar snyggt efter oss.

/Karin

Ungdomsverksamheten startad

06/09/13 Igår kväll var fyra båtar ute och tränade med fyra nya glada 606-seglare utspridda bland gamlingarna. Det var Leonid, Viktor, Jens och Måns som gjorde sina första erfarenheter som kappseglare i 606, varsamt guidade av mer erfarna dito. Tre fina träningsrace hann vi med i kvällssol, 22° och 4 msek. Jättekul tyckte alla inblandade och nu längtar vi efter fortsättningen som kommer under oktober i Uppsala.

Tyvärr glömde jag kameran, men föreställ er en sensommarkväll med laber bris och sol. Uppmuntrande rop och skratt och heltaggade seglare med leenden från öra till öra.

/Pelle Nihlmark

USS inbjuder till höstträningar

06/09/13 USS inbjuder alla 606-seglare till träningskappsegling under oktober.

OBS! Första tillfället är på en lördag, den 7 oktober kl 11, eftersom TB Sjösport Cup går söndagen den 8 oktober och brukar dra många seglare. Det är en s.k. sprint-cup med lottade 2-kronabåtar och prispengar. Därefter fortsätter träningspassen på söndagarna  som tidigare år. 15/10 , 22/10 , 29/10 med första start kl 11.00.

Eventuellt kommer det att finnas tränare på plats för genomgångar och feedback. Det kostar inget att delta. För dem som inte har egen båt finns båtar att låna av klubben. Dessa bör i första hand gå till nya seglare som vill prova på. För bokning av lånebåt, kontakta hampus_n87@hotmail.com

Det betyder alltså: samling vid kranen i Uppsala ca 10.00, genomgång, snabb sjösättning och sen ut på vattnet. Tillresta båtar kan stå kvar hos USS under de aktuella veckorna.

Samling Uppsala

Nu finns resultaten i Stockholmsserien

06/09/11 Nu har vi hittat alla listor och kompletterat resultatredovisningen med de respektive omgångarna och totalsammanställningen. Titta under menyvalet ”Stockholmsserien”. Det finns även några till bilder från KM under ”KM 2006”.

Kul att se att hela arton ekipage deltagit i Stockholmsserien i år! Flera seglare har uttryckt intresse för nästa år så det borde kunna bli ännu fler nästa år.

Det har varit en trevlig och och god stämning hela säsongen. Riktiga starter och riktig tävlingskänsla men förlåtande inställning när någon klantat till det. Vår specialregel om 270°-straff, dvs en vändning med en gipp om man är på kryssbenet respektive en vändning med slag om man är på länsbenet, leder till en bättre självdisciplin. Inga långa protestförhandlingar eller långsinthet. Utvärdering och eftersnack när det behövts.

Men sommaren verkar fortsätta ett tag till. Så i morgon kväll blir vi några som seglar igen. Vi tänkte hoppa runt lite mellan båtarna och pröva nya konstellationer för dem som vill. Nya perspektiv och lite erfarenhetsöverföring, liksom.

KM stor succé

06/09/04 Klubbens första KM blev en stor framgång. 20 båtar på vattnet och en härlig nervös stämning bland alla inblandade. Tonåringar som körde motorbåt och halade ankarlinor, anhöriga bland publiken på bryggorna – vem sa att segling inte är en publiksport? – och ett skönt gäng musikanter med vältrimmade gomsegel. After sail med soft music och lite senare middag med honkey-tonk och rent av dans. Toppklass.

S606K har nu definitivt sällat sig till de få och stolta Stockholmsklubbar som har levande tävlingsverksamhet och bredd bland medlemmarna.

Fullständig rapportering av resultaten i de olika tävlingsaspekterna på arrangemanget (regatta – KM – final i Stockholmsserien) kommer så fort vi hittat resultatlistorna. Tills vidare kan ni njuta av några bilder under fliken KM.

Vinnaren 834
Vinnarna Conny & Olle ångar på mot mål, ordf m gastar åt andra hållet… Foto: Maja Nihlmark

När börjar säsongen?

06/08/31 Efter att båten varit på väg att huggas upp och besättningen fått erbjudanden om pensionsavgång har web master nu fått följande lägesrapport från SWE 367:

Efter olyckan med branden och den skruvmakaronformade masten är nu ”Svarte Petter” åter i stridsdugligt skick. Ny stor och fock bjöd försäkringsbolaget på men den ljusblå/rosa/oranga spinnakern luktar som en hel skogsbrand. Vi hoppas innerligt att ingen ska vara före oss ner på länsarna – det innebär definitivt en hälsorisk.

Vill också meddela att North Sails omklädningsrum och duschar kan stå öppna för dem som inte hinner hem och piffa inför regattabanketten.

Efter att noggrant ha studerat de senaste grib-filerna från Deutsche Wetter Dienst har Gustav och jag beslutat att optimera besättningen med Rickard som rorsman på lördagen och Anders som strateg på söndagen (det ser ut att vara mindre skift på söndagen).

Björn Ö

Sista tävlingskvällen underbar

06/08/30 Tolv båtar på vattnet, shortsväder och laber kvällsbris. Njutbart var ordet! Kul att se att det fortfarande kommer till nya båtar. Vi hoppas få se mycket av er framöver.

357 tog sin första delspik på länge – Grattis! 868 tog de andra två och klarade därmed hem kvällens omgång. Tätstriden fortsätter i Stockholmsserien. 868 gick om 449 men Stockholmsseriens två sista omgångar går nu till helgen, där alltså KM:ets två dagar räknas som en omgång vardera (sammanräknat dag för dag). Ja, ni fattar. Allt kan hända och spänningen är olidlig.

449219

Ordföranden tjuvtränar

06/08/28 S606Ks alltid välunderättade källor har bevis för att ordförande Karin ägnat stora delar av söndagen åt tjuvträning. Analyserna är inte helt klara än, men det verkar av bilden, och smygfilmen, som att SWE 449 håller på att öva in några helt nya ”moves” och har skippat taktiker Lars och anlitat en internrevisor istället. Det har även inhämtats att SWE 500 har lämnat smörjgropen och nu ligger i startgropen. I brist på ny segelgarderob avser Niklas att ta med sig något lämpligt från jobbet (H&M).

Karla

DSC00036

Rörliga bilder

06/08/23 Nu finns ett par små videosnuttar från tredje omgången i Stockholmsserien att njuta av. De är inte från samma delsegling. Kolla menyvalet här till höger.

Puffa på träningskompisar

06/08/21 Om du vill skicka ut epost med puffning för träningskvällen imorgon den 22/8 till de andra i klubben kan du göra det under menyvalet ”Anmälningar” (undermeny till antingen ”Kalender” och ”Stockholmsserien” här till vänster).

Allt jämnare strid i Stockholmsserien

06/08/16 Ännu en superfin seglingskväll. Tio båtar på startlinjen. Proffsigt funkisgäng, för kvällen förstärkta med Måns och Jens Ortner. En sakta döende bris som flämtade och vinglade ställde krav på självdisciplinen hos seglarna. Nymornade Anders och Andreas i SWE 219 visade att det fungerar att vila sig i form. Deras säsong har just börjat och vilken början…

Även Jonas & Anja i SWE 229 visade prov på stigande form med serien sist, tvåa, spik. Med sina snabba lättbesättningssegel gled de ifrån när de fick chansen.

Det blev till slut ovanligt jämnt i resultaten: mellan de första sex båtarna skilde bara två poäng.
.Solnedgång
Foto: Karin Hedén

Fjorton båtar anmälda hittills

06/08/14 Deltagarna i KM 2006 kan komma att behöva förses med köbrickor. Räkna med kortare banor än normalt och fler och intensivare race. Jätteroligt att se så stort intresse för denna nya regatta!

Stockholmare bra med på SM

06/08/11 Stockholmsseglarna hävdade sig bra på SM i Borstahusen. 3:a, 6:a respektive 7:a brev de tre bäst placerade stockholmsbåtarna. Nästa år i Sandhamn ska det bli ännu bättre! Mer info hittar du via 606-förbundets webbplats.

Nu fortsätter Stockholsserien och glöm inte anmäl er till KM som går på lördag och söndag 2-3/9. Fest med levande musik på lördagkvällen.

Mariehamn med friska vindar

06/07/26 Bästa stockholmsbåt i Mariehamn i år blev Pelle Nihlmark och Joakim Ortner på en blygsam 16:e plats. De seglade rätt ojämnt, men gladde sig i alla fall åt att ha slagit de förra svenska mästarna i FIN 18 i första och sista racen. Vann gjorde Daniel Mattsson och Johan Nyström, vilka lovat komma till vårt KM i höst. Käka taggtråd alla Stockholmare!

Mariehamnsregattan06
Foto från ÅSS

Juniorer på gång

06/07/03 Det ryktas att Björn Österberg har ett par juniorer på träning. Även Pelle Nihlmark lär nu ha börjat drilla nästa generation av 606-seglare. Bäva alla gamla rävar..

DSC_3269
Maja & David Nihlmark i träningstagen Foto: Kopek

KM börjar ta form

06/07/03 Nu finns det mer information om vårt KM under en egen rubrik. Det går även fint att anmäla sig!

Resultatrapportering

06/06/14 Resultat i delseglingar och en (preliminär) sammanräkning av ställningen totalt finns under ”Stockholmsserien” i menyn till höger. Där hittar du även seglingsföreskrifter, formulär för målprotokoll, kalender för nedladdning m.m.

Hur bra kan det bli?

06/06/14 Tredje omgången av Stockholmsserien var superfin. Vad sägs om 28°, sol, 5-7 m/sek SSW, nio båtar på linjen, snygga funkisar med flaggor och kamera och ett skönt gäng av bra seglare?

Islinge060613 019
Totalt har ny tretton ekipage deltagit i dessa seglingar hittills. Igår saknade vi några som t.ex. Per & Kent, Anders & Jens och Roine & Co och till nästa gång lär Anders P dyka upp med Röda Faran samt även Mikael & Charlotte i språjlans nya åket. Det kanske ändå kan bli ännu lite bättre ..

Tre fina race med lite längre bana än tidigare. Stråkigt, rent av byigt, som alltid på Islingehavet. Inte bara manövrer alltså, utan mycket titta efter vind. Jocke & Patrik i 563 gjorde den hittills mest spektakulära målgången med masttoppen först! Ekvilibrister, de där unga teknologerna.

Bra träning

06/06/08 Igår kväll var första träningspasset med Gunnar Hansson. Kul! Sju-åtta 15 minuter långa race på en bana med riktig start och länsgate. Plus obligatorisk 360 respektive 720 i sista. Mycket manöver, kan man säga. Vinden som vanligt stråkig och byig och resultaten i racen varierade ganska mycket. Någon liten regelfråga belystes gemensamt efter bästa förmåga. Skön stämning och trevliga seglare. Vad kan man mer önska av en onsdagskväll efter jobbet? Skulle vara en bar i klubbhuset då.

Nästa träningskväll blir den 21 juni, men dessförinnan kommer omgång tre av Stockholmsserien den 13 juni.

Pelle

Träning m Gunnar Hansson ons 7/6

06/05/31 Detta gäller för träningen på onsdag den 7 juni:

Samling kl 18.00. Då ska båtarna vara sjösatta och klara och Gunnar går igenom vad vi ska träna på. Det blir starter och en kort bana som vi kör ett varv på.
Vi avslutar vid 21-tiden. När alla har tagit upp sina båtar blir det eftersnack. Viktigt att alla anmäler sig!
Kostnad 100kr.

/ordf. Karin

Stockholmsserien är igång!

06/05/22 Första kvällen i Stockholmsserien var den 16 maj. Det var premiär med funktionärsbåt (tävlingsansvarige Göran Ekdahl och hans gast Jojje Junborg) och riktig startprocedur och det blev en rekordfin säsongsöppning. Sju båtar på startlinjen och tre korta race. Även om en del var lite ringrostiga, eller ovana vid nya båten, var det jämnt och hårt. De nya seglarna i 349 och 218 visade att de kommer att bli svåra att tas med när de ställt in alla parametrar och tejpat alla skruvar. Det här lovar gott för många jämna fighter under sommaren. Nästa tävlingskväll är den 30 maj, blir vi femton då?

 Stockholmsserien 16:5

Kalender 2006

06/05/17 På medlemmarnas önskemål har webmastern försökt hacka ihop en kalender. Tyvärr fick jag inte tag på några brandmän eller kalenderflickor. Finns under egen rubrik plus som nedladdningsbar pdf under ”seglingsföreskrifter mm”.

Webmastern

Träningen på onsdag den 24/5 inställd

06/05/17 På grund av helgdagarna ställer vi in träningen med Gunnar Hansson den 24/5. Första tillfället att träna med denna coach blir istället den 7/6.

Styrelsen

Mer info om Gunnar Hansson och sailcoacherna:

http://www.svensksegling.se/t2.asp?p=341917

North Sails Cup

06/05/15 Säsongen har startat. I lördags var det några 606or som kämpade med vårvindarna i Lidingö Runt. Göran Bengtsson surfade runt på bara focken och tog sig i mål med äran i behåll. På söndagen öppnade Jonas och Anja, SWE 229, säsongen med att ta hem NS Cup. Polly, som redan hade en tvåa från RYC Tune Up var två även här. Lite ringrost här och där slipades bort, bl.a. med hjälp av en Drake som bet ordf. Karin i låringen. Fy skäms.

På tisdag kväll är det första seglingen i Stockholmsserien. Ni som ännu inte anmält er gör gärna det (anmälningar), men framförallt: kom och var med!

DSC_2995

Träning med Coach Gunnar Hansson

06/04/26 Tillsammans med Stockholms Seglarförbund erbjuder S606K tränarledda träningspass på Islingehavet. Det gäller onsdagar och följande datum: 24/5 7/6 och 21/6. Räkna med att träningspassen pågår ungefär mellan 18 och 20, men mer information kommer att anslås senare. Är du supernyfiken, eller har synpunkter på hur det borde läggas upp, ta kontakt med ordf Karin, som håller i detta från 606-klubben.

Dessa träningserbjudanden ersätter de vanliga tisdagskören under de aktuella veckorna. Tisdagarna i Stockholmsserien rör vi dock inte. Tack Stockholms Seglarförbund för initiativet!

Säsongsstart 2006

06/04/24 Från och med måndag den 8 maj är vi välkomna att ställa dit båtarna på klubbområdet. Olle kommer att ha provkört kranen. Se till att ni har löst medlemsskap i S606K och har koll på nycklarna. Tisdagen den 9 maj vill säkert några börja träna och den 13 maj är det Lidingö Runt, 14 maj North Sails Cup och så den 16 maj börjar Stockholmsserien.

DSC_1574

Tack Björn för ett vältrimmat seminarium

06/04/12 Vi var över tjugo deltagare som kom och insöp klokskaper om rigg- och segeltrim i allmänhet och om 606-trim i synnerhet. Vi är alltjämt konfunderade, men nu på en betydligt högre nivå. Till alla som gillar att plugga hemma: Björns illustrerade kompendium finns att köpa från SSF.

Tack också North för gästvänligheten. Fint loft!

Seminarium om segel- och riggtrim 4/4

06/02/18 Tisdagen den 4 april kl 18.00 kör Björn Österberg samma seminarium med oss som han körde med landslaget i höstas. Vi tycker inte att de behöver något längre försprång än så.

Platsen är North-loftet på Lidingö, Ängshyddevägen 1. Kostnad 100.- per pers. Anmälan till Karin Hedén senast den 31 mars, via epost: karinheden@telia.com

Årsmöte 2005

06/01/03 Årsmötet hölls den 14 december 2005 hos Nihlmark & Zacharoff Advokatbyrå vid Hötorget. Ett tjugotal medlemmar deltog. Styrelsen tackades för nedlagt arbete under 2005 och omvaldes enhälligt för 2006. Protokoll har skickats ut och finns att få från styrelsen. Huvudsakligen diskuterades ekonomi/avgifter och tränings-/tävlingsprogram. Under 2006 skall en Stockholmsserie genomföras med tisdagsseglingarna vid Islingeviken som bas.