Resultat delsegling 3 S606C

Resultat delsegling 2 S606C

Resultat delsegling 1 – S606C

Nu startar cupen!

På tisdag smäller det! 18.30 kör vi igång första seglingen i 2022 års Stockholm 606 Cup.

Träningsläger 7-8 maj – Nytt försök!

Som ni säkert vet så blev träningslägret inställt pga kyla. Nu finns dock en ny chans att få tips och råd från förra årets SM vinnare i 606. Läs mer nedan:

Nytt år och Ny dag för Stockholm 606 Cup

S606K’s styrelse har nu beslutat att ”hotta” upp årets cup. Vi har ju under många år seglat på tisdagar (gäsp) och många seglare har efterfrågat en ny dag och mer party. Så boka nu in fredagar klockan 19.00 istället!

För att få lite mer fest kring cupen så kommer vi också att ha roliga kringarrangemang och köra helt utan regler (förutom att alla märken skall rundas). Lidingö kommun har varit väldigt positiva och ser våra fredagsseglingar som ett sätt att hålla stökiga 606 seglare borta från Lidingös gator på fredagkvällar och istället skapa möjligheter för meningsfulla aktiviter. Exempel på förändringar finns nedan och för komplett lista se länk:

Cupen i år kommer att seglas på fredagar med start 19.00

Peter Pohl, mer känd under namanet DJ Blue Peter, kommer att dyka upp vid 17.30 varje fredag med sin mobila DJ anläggning. Han har lovat att spela grym musik på högsta volym som får Islinge att vibrera. Tänk ”We are all the winners”, ”Eye of the tiger”, ”Sailing” och en massa andra gamla godingar.

Hans Guste kommer starta ölservering vid kranen 17.00 och kräver att besättningar som sjösätter har minst två öl ”innanför västen” innan sjösättning.

För att locka publik kör vi nära land utan regler dvs det är först runt banan som gäller. Styrbord/Barbord, Lä/Lovart och annat strunt hoppar vi över iår. Ska bli kul att se om vi kan producera några rejäla krockar vid rundningarna och kanske en och annan avmastning 🙂

Alla förändringar

Säg hej till….(tävling!)

S606K har blivit med tenderbåt! En snygg Ryds 480 DL som kommer att fungera som stolt startfartyg under säsongen. Nu gäller det bara att komma på ett bra namn. Styrelsen har därför utlyst en namntävling, så skicka in förslag via mail eller facebook. Vinnaren kommer att utses efter premiären av cupen.

TRÄNINGSLÄGER 9-10 APRIL ISLINGE, LIDINGÖ

Stockholms 606-klubb och Svenska 606-förbundet anordnar ett träningsläger 9-10 april i samarbete med OneSails.

Tränare: Erik Lindén, segelmakare OneSails och SM-vinnare 2021
Plats: Islinge, Lidingö
Kostnad: 700 kr
Anmälan: Betala in 700 kr på Pg 399012-4 och skicka ett mail till hansguste@gmail.com med båtnummer, namn på deltagarna och mobilnummer.
Sista dag för betalning: 5 april
Minimum deltagande båtar: 5

Förutsättningar:

  • De som har, ta med VHF för att underlätta kommunikationen ute på vattnet
  • Ta med mat i båten. Var beredd på att äta lunch på vattnet
  • Båten ska vara sjösatt kl 10.30 båda dagarna

Eriks kommentar till träningen:
Fokusering på båthantering och kommunikation ombord. Det känns som att jag skulle kunna bidra med lite nya tankar kring dessa bitar med tanke på min bakgrund som jolleseglare och hur vi tränar i t.ex Laser som är väldigt överförbart till 606.

Tider:
TBD digitalt förmöte med genomgång av träningen
Lördag kl 10.30-16.00 Träning
Söndag kl 10.30-15.00 Träning
Lunch ca kl 12 båda dagarna

Erik Lindén SM-vinnare 606

För frågor om träningen kontakta hansguste@gmail.com, tel 070-5864334, tävling/träningsansvarig Stockholms 606-klubb