S606K kvar i seglingens högsta division!

I helgen avgjordes den andra och sista delseglingen i Allsvenskan. Från S606K seglade Johan Qviberg Johannes Gårdh, Iris Bäckström och Anders Edblad. Målet var tydligt definierat av tränaren Gunnar Aleus, ”Se för tusan till att inte hamna under kvalstrecket!”.

Västerås bjöd, som vanligt, på friska vindar speciellt på lördagen med byar upp mot 15m/s.

Det blev en rafflande final där 9 klubbar ”slogs” om att inte åka ut och riskera att få kvala. Faktum var att klubben inför sista länsen låg på en 16:e plats totalt och nedanför kvalstrecket… På länsen hittade vi dock rejält med vind på banans högersida och lyckades segla om 3 båtar. Vilket innebar att klubben kom på en 12:e plats i Västerås och hamnade ovanför kvalstrecket på 25 poäng i totalen. På samma poäng hamnade för övrigt Skanör, Malmö och Uppsala…

Ett stort tack till Hans och Henri Lloyd som i år sponsrat klubbens allsvenska satsning med tävlingskläder och bibbar. Ett sista stort tack till Gunnar Aleus som hållt ihop årets satsning med bravur. Gunnar och Pelle Nihlmark seglade dessutm hela vägen till Västerås för att peppa oss när resultaten gick oss emot, vilka entusiaster!

Glad besättning som äntligen kan pusta ut efter 3 dagars hård segling!

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>