Höstsegling

Att klubbens ordinarie aktiviteter är avslutade betyder inte att 606-seglingen är slut på Lilla Värtan:

Ett mycket lyckat arrangemang genomfördes i helgen. I byiga vindar stundom friska gjorde 4:a lag upp om titeln årets mästare i höststorm. En årlig segling bland ett gäng kamrater.  I år i form av matchracing.

Polly ställde upp med sin båt och Mikael Willdal använde sin. Glenn, Henrik och Polly var seglingsledning och la en bra bana, lagom lång och med bra översikt för de lag som väntade på land.

Trevligt i duggregnet och ca 4 grader varmt. Staffan med besättning satte segern efter en mycket jämn kappsegling, sällan mer än en till två båtlängder skiljde båtarna åt.

Efter seglingarna så följde en välförtjänt bastu hemma hos Micke och en därpå följande middag. Alla var mycket nöjda och trivdes bra i båtarna trots att få hade erfarenhet av 606, de flesta seglar betydligt större båtar. Enkelheten i arrangemanget med snabb sjösättning, segling och upptagning imponerade och det noterades att det fanns en båtannons på kranen. Vi kanske utökar fleeten till nästa säsong.

Stort tack till Stockholms 606-klubb som lånade ut kran och bojar.

dsc_0121 dsc_0126 dsc_0161 dsc_0188 img_4708-kopia

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>