S606K-båt svensk mästare!

Stoort grattis till Johan Qviberg och Stefan Eriksson i 242 ”Guldkudden” som vann årets SM i Nynäshamn! De rutinerade seglarna är nya i klubben och vi är väldigt stolta över att ni seglar under S606K:s flagga. Hurra!

Det är andra gången klubbens seglare tar hem SM-tecknet, efter Pelle Nihlmark och Anders Edblads guld 2012. Stort.

För de som inte redan sett det på facebook har Charlotte Bornudd-Gelin i Uppsalabåten 909 ”Wilda” skrivit en trevlig rapport:

Så var årets svenska mästare i 606 korade. De kom sågs och segrade, Johan Qviberg och Stefan Eriksson med SWE242. Seglandes för s606k dominerade de från start i dagarna tre. Inledde tufft med en BFD, det verkade dock inte bekomma nämnvärt. Race efter race gjorde de det mesta rätt och med en imponerande jämn serie kunde de inhämta SM titeln. Guldkudden – SWE242 har sedan restaureringen och comebacken på SM arenan en minst lika imponerande serie i SM sammanhang. Kan det vara namnet som förpliktar…. Silvret gick till OXSS SWE357 med Erik Lindén och Eddie Klemets som även de seglade fantastiskt bra. Lyckades spika tre av de nio racen. Kryddade också med en BFD men lät sig inte avskräckas och avslutade stark med en spik och totalt fyra poäng efter segerbåten. SM bronset gick till STSS SWE493 Hans och Clara Oskarsson och Magnus Lundberg. De gjorde också en snygg serie, nio poäng efter silverbåten.

Meetinget genomfördes med bravur av en rutinerad seglingskommitté och trevliga förhållanden. Lång tuff ut/insegling på bra havsbana, som vanligt väl lagda av Patrik Schander med crew. De hade alla väder och vindstyrkor och riktningar att förhålla sig till. Med svart flagg till hjälp genomfördes alla seglingar utan onödig väntan, bra där!

Det var drygt 40 båtar som kom till start. Lite dramatik under och vid sidan av tävlingarna brukar inträffa för att nämna några. En tråkig start på mästerskapet fick SWE905 som kolliderade med SWE879 innan första start och båda fick åka in och plåstra om sina båtar. Anders kunde ta upp seglingarna på lördagen medan Peter fick packa ihop sin båt. Wilda hade en 2a plats på gång i ett race, 20 meter från mål går bomuthalet och får istället snedsegla på focken i mål som sista båt. Inloppet till Nynäs är som en instruktionsbok över alla prickar som kan finnas i en farled. Med 606an brukar det för det mesta gå att segla både på fel och rätt sida prickarna. Vilket också är fallet här förutom på ett ställe där det ligger en grund sten. Torgny i SWE470 ville ändå testa men gick bet. Blev istället bomhäng och ett bad innan de lyckades knuffa henne från grund. Lyckligtvis var hon av gott virke så de kunde fortsätta dagen efter. En annan provade att göra som de stora båtarna i Medelhavet och backade in för angöring. Gick dock lite fort och utan motor slutade det med en trasig akter…

Nästa års SM går av stapeln i sköna Hudik. Bjuder också på fin havssegling men kan skryta med 10 minuters utsegling istället för en timme. Klubben jobbar redan nu på att arrangemanget skall bli något utöver det vanliga och påminde att stan ligger mitt i Sverige. Glöm inte att anmäla er i tid!

Hela resultatlistan finns här. Bilder tagna av Nynäshamns Segelsällskap. Fler bilder och rapport finns på NhSS hemsida.

johan-qviberg-stefan-eriksson mastarna-606

I Allsvenskan gick det inte lika bra för klubben som slutade på fjortonde plats i Malmö. Rapporter finns på klubbens facebooksida, och resultatlista här.

Imorgon är det tisdag.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>