Stockholms 606-regatta 2015

Traditionsenligt avrundade S606K tisdagssäsongen med regattan första helgen i september. I år var den, förutom klubbmästerskap som den alltid varit, delsegling fyra i Rikscupen vilket den varit rätt länge, plus DM i 606 vilket var första gången. 23 båtar kom till start, en nedgång mot förra året men ändå ett mycket starkt startfält.

Lördagen bjöd på varierande vindar med en hel del skift, och en regnby med frisk vind mellan två race. Ändå lyckades den proffsiga seglingsledningen skjuta iväg fyra race. Söndagen blev årets regnigaste dag, men det stoppade inga 606-seglare. I vätan och den hyfsat jämna nordliga vinden fullföljdes tre race. Det blev riktigt tajt racing där vänsterkanten ofta visade sig vara den bästa. Till slut stod hemmaseglarna 905 Hans Guste och Peter Pohl som vinnare. De seglade konsekvent bra, seglade upp sig när de kommit iväg dåligt och lyckades hålla sig från att tjuva i starten. Därmed tog de hem en historisk trippel, genom att vinna S606R, KM och DM. Bra seglat och stort grattis! Och tack till alla seglare som tar sig till Viggan, funktionärer som låter oss segla, och övriga ansvariga som tillsammans gör Stockholms 606-regatta till en höjdpunkt på säsongen!

  1. SWE 905, Peter Pohl & Hans Guste
  2. SWE 548, Pontus Apelberg & Jan Apelberg
  3. SWE 428, Björn B Gustavsson & Jonas Lindberg

Bästa mixed: 7. SWE 871, Michael Nettelbladt Westman & Linn Dismo

Längsta resa: 16. Hasse Hansen & Emil Hansen, från GKSS (50 mil)

Bästa dam: 19. Polly Margareta Malmberg & Melissa Goicochea Feldtmann

Resultat Stockholms 606-regatta 2015

 

IMG_1773

Medaljörerna, från vänster: silver Jan Apelberg och Pontus Apelberg (SSWL), guld Hans Guste och Peter Pohl (S606K), brons Björn Gustavsson och Jonas Lindberg (S606K).

 

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>