Stockholms 606-cup – dags för final

Ikväll avgörs det. Vem blir mästare i Stockholms 606-cup 2015? Och vem kommer på plats 40? I praktiken är det 37 båtar som deltagit men tre har seglats med extern besättning när ordinarie varit funktionärer och därmed fått sin fjärdeplats. Därav segelbeteckningen som slutar med ett x. I år har vi dessutom introducerat dubbla fjärdeplatser, så att funkisens poäng inte påverkar kvällens seglade resultat. Hur ser det då ut inför den avslutande trettonde omgången?

Leder gör 918 med Pelle Nihlmark/Anders Edblad. De har seglat stabilt som vanligt men Pelle har brottats med ett trilskande knä på sistone så Anders har kört med andra ombord men ändå lyckats behålla ledningen. Sju poäng bakom jagar 905 Peter Pohl/Hans Guste, de har seglat väldigt väl men drabbats av några diskningar vilket dragit upp poängen. Möjligheten till totalseger finns ändå där.

Kampen om plats tre är vidöppen, 896 Niklas Litoft/Simon Dismo ligger på exakt samma poäng som 428 Björn B Gustavsson/Jonas Lindberg. Och i kampen om femte plats ligger 832 Sam Victorin/Jonas Fogde bara sex poäng före SM-succén 449 Karin Hedén/Maud Jonsson/Per Kurtila. Bakom dem är det återigen en helt jämn kamp om sjundeplatsen, där 488 Michael Schibbye/Mårten Agneskog har exakt samma poäng som 822 Jonas Hamberg/Gunnar Alaeus. De skuggas i sin tur, sex poäng bakom, av 430 Michael Nettelbladt/Linn Dismo (som sålt 430 och numera seglar 871, men står kvar i listan som 430). På tionde plats ligger 817 Niklas Clementsson/Jakob Thun men jagas av 849 Lotta Dahl/Karin Skantze/Josefin Gustafsson som gått som en raket på sistone. Alla resultat och förutsättningar finns här.

Mycket kan alltså komma att avgöras ikväll. Fina vindar väntas hela kvällen, plus lite välgörande regn. Var med och avsluta Islingesäsongen, det kommer bli lika kul som vanligt. Och har du inte anmält dig till helgens regatta finns ännu chansen, det gör du här. 25 anmälda hittills, det finns plats för fler.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>