Stockholms 606-cup 13 | Film

Stefan Lövbom från 869 filmade under kvällen från funkisbåten, tack! Det är en fördel att vara tre ombord, särskilt vid start och målgång. En sköter flaggor, en räknar ner och sköter ljudsignaler, och en som filmar.

Filmklippet från starten i tredje racet blev väldigt användbart att analysera för att få ihop resultaten, det fick vi köra ruta för ruta på datorn, och såg då även segelnummer genom seglens fönster så vi kunde identifiera de som tjuvade i tredje….

3 kommentarer tillStockholms 606-cup 13 | Film

 • Pelle SWE918

  Bra filmat! Vad kan vi göra för att förbättra startdisciplinen? Enligt reglerna ska ju svartflaggade båtar av från banan, men det är inte möjligt för startbåten att hinna upp till första kryssrundning med tavla osv. Och det är segt för de båtar som startar rätt att segla med många framför sig, även om de sen plockas bort i resultatet. Vi kanske skulle börja med VHF så att alla kan höra vilka båtar som är diskade och de sen inte ligger med i fältet och stör? Diskussion på årsmötet?

 • Björn G

  Lysande film!

  (Enda invändingen är att lovartsänden av startlinjen inte syns på filmen…Kanske inte går att ordna pga skärpa m.m.).

 • Gunnar SWE 822

  Håller med Pelle. VHF skulle verkligen underlätta och de som tjuvat ligger ju oftast väldigt långt fram och ofta stör de som är bakom. Så det skulle vara bra om de som gick över vid svart flagg kunde avbryta det racet.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>