Rikscup ett avklarad

I helgen seglade årets första Rikscupsegling i 606 i Hjo. Av tjugo startande var sex från klubben. Det bjöds på riktigt byiga vindar hela helgen, en utförlig rapport från seglingarna finns på 606-förbundets hemsida här.

start-hjo-beskärd

Vindarna gjorde att omkastningarna i resultatlistan var stora, men de främsta båtarna seglade stabilt hela helgen. Stabilast av alla seglade regerande Rikscupmästarna Michael och Charlotte i 909, grattis! Bästa båt från S606K blev 832 med Sam och Jonas ombord, följda av Simon och Niklas i 896, tre poäng men fyra placeringar bakom. Så tajt var det. Micke och Linn i 430 (27 i seglen, och seglande för LSS) hade två fina andraplaceringar, och hade inte Hans och Ola i 933 drabbats av ett fall som gick av och MOB så hade de placerat sig bättre. Även Vasilij och Aron i 469 drabbades, i en rejäl by broachade de och fick båten vattenfylld. En båt från en annan klubb mastade av när röstjärnen släppte i en puff. Men solen sken, seglingarna var bra, Hjo vackert och allt runtomkring generöst och välordnat. Tack till Hjo SS för ett toppenarrangemang, och till 606-förbundet som driver cupen så framgångsrikt. Fullständiga resultat finns här.

res_hjo

Nästa Rikscupregatta går i Uppsala 13-14 juni. Enkelt och nära för oss stockholmare, du anmäler dig här.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>