S606K klara för Allsvenskan!

Efter kvällens uppstartmöte på Allt för sjön kom besked om att S606K är en av arton utvalda klubbar som får tävla i den nya serien Allsvenskan 2015. De tre deltävlingarna blir:Skärmavbild 2015-03-03 kl. 13.58.34

 • 22-24 maj, KSSS, Saltsjöbaden, Stockholm
 • 14-16 aug, MSS, Västra Hamnen, Malmö
 • 28-30 aug, Hjuviks BK/Cape Crow YC, Grötö, Göteborg

Övriga deltagande klubbar presenteras snart. Varje klubblag ska bestå av minst fyra, max femton seglare. S606K har redan fått in intresseanmälningar för mer än ett fullt lag. Vi kommer snart kontakta de som anmält sig för att kunna formera laget. Detta kan bli hur kul och hur stort som helst!

Kvällens höjdpunkt i Älvsjö stod North Sails Björn Österberg för när han berättade om strategiska förutsättningar, och hur man kan lära sig hantera dem för att snabbt bli en bättre seglare. Stort tack Björn! En del av det Björn berättade om, och mycket annat, går att läsa sig till i boken ”Taktik för kappsegling”, som ses som den nya kappseglingsbibeln. Finns att köpa på SSF:s e-butik.

Tack även till Martin på Happy Yachting och Christian på Robline som presenterades. Tillsammans med North Sails ställer de ut en ny 606 på mässan som de håller på att montera klart. Missa inte, Allt för sjön håller öppet alla dagar till och med söndag.

I övrigt informerades om årets säsong för S606K. Information om säsongen finns redan eller kommer snart komma här på hemsidan.

2 kommentarer tillS606K klara för Allsvenskan!

 • Detta skall bli roligt även EBK är med.
  Synd att första tillfället krocker med 606 seglingen på Hjo.
  /Mårten

 • sam

  Grattis EBK att ni också kom med! Det kommer nog synas en hel del 606-seglare i Allsvenskan. Krocken med Hjo behöver inte innebära så mycket, vi får vara glada att inte fler seglingar krockar.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>