S606K till Allsvenskan?

Svenska Seglarförbundet ska starta upp en Allsvensk serie i kappsegling. Där ska klubbar, inte rorgängare eller team, mötas i en serie seglingar som ska kora en svensk mästarklubb. Formatet är korta sprintrace i sex tillhandahållna entypsbåtar av modellen J/70. Internationellt har seglingsligor blivit en succé som växer och nu hakar Sverige på. SSF skriver:

För två år sedan startade Tyska Bundesliga, som nu består av två divisioner med 36 klubblag. 2014 följde Danmark efter med 18 lag i Sejlsportligaen. Under 2015 kommer nationella klubbligor att startas i Sverige, England, Nederländerna, Ryssland, Italien och USA. Testevent är på gång i ytterligare länder.

De tre bästa klubbarna från respektive nation kommer att vara kvalificerade till Sailing Champions League som planeras till Costa Smeralda YC på Sardinien i september.

allsvenskan_Per_Heegard

FOTO: SSF/Per Heegaard

Allsvenskan kan bli en nytändning för svensk kappsegling som lilla S606K inte bör missa. Läs mer på SSF:s webb. För den intresserade pågår diskussionen förstås på blur. Fortsättning följer..

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>