X-gate på tisdag, skepparmöte 17:30

Tre tisdagar kvar av Stockholms 606-cup. De kommer seglas med kryssgate, det vill säga med två bojar som kryssmärke där man får välja vilken man ska runda. Samma som länsgaten alltså. Kryssgaten är inspirerad av America’s Cup och i Sverige har Expresserna testat det på sina SM. Det innebär en hel del nya utmaningar och möjligheter där så gott som alla av oss är noviser. Därför kommer det ges ett informationsmöte innan seglingarna på tisdag, klockan 17:30. Kom i tid, bäst är att ha sjösatt innan mötet.

På Nordiska Mästerskapen kommer kryssgate användas. Bra att öva lite innan, du har väl anmält dig?

Skiss på banan finns här.

Tips på hur man seglar den finns här.

xgate2

 

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>