Sommaruppehåll med pekpinnar, påminnelser och liten summering

logoSommaruppehåll i Islinge, men det hindrar ju inte hugade från att spontanträna eller mingla i Islinge. Använd vår FB sida för ett upprop om man vill ha en kompis för en träningskväll, alternativt maila wm så kan vi lägga upp nåt här på hemsan. Det finns mycket att göra med 606 i sommar, närmast är det NoM i Mariehamn i mitten av juli, sedan SM i Råå i mitten av augusti, och inte att förglömma vår egen rikscupstävling på Stora Värtan i september. Gå gärna in på förbundets hemsida och anmäl er redan nu så vi får en uppfattning om hur många båtar som kommer till start.

Vill också pekpinna om att vi skall försöka att parkera tätt och snyggt på TBKs område för att ge motorbåtsfolket plats med parkering av bilar och trailers under sommaren. Vi gjorde ett försök i går att flytta några trailers närmare grinden och fylla de luckor som fanns.

En påminnelse som gäller några av båtägare som har rätt till trailerplats i Islinge, men som inte tävlat så flitigt i år.
Vid förra årets årsmöte tog vi beslut att man skall ha tävlat minst 5 gånger denna säsong i Cupen för att vara garanterad plats till kommande säsong. Vi har flera båtar och besättningar som vill komma ner och vara med, men som får vänta pga den begränsade tillgången på landplatser.
Det innebär i korta drag att det är dags att komma ner till Islinge på tisdagskvällarna och vara med och ha skoj. Det är fem deltävlingar kvar med start den 6 augusti. Alla båtar som betalt och som har rätt till plats har fortfarande chansen att uppfylla kravet ovan.

Summering

För kalenderbitaren finns det en rykande färsk uppdatering av totalen i cupen. Nedan följer en summering om cupen så här långt. Lämna gärna kommentarer på texten nedan och andra värdefulla erfarenheter från årets cup.

8 deltävlingar avklarade och totalt 28 båtar har medverkat på en eller flera deltävlingar. 6 båtar har medverkat i alla 8 deltävlingar. Underhållningen har varierat, ibland stadiga vindar, andra gånger krokiga men alla race har kunnat genomföras.

I topp i en klunga om sex båtar hittar vi inte oväntat SWE 918, Pelle och Anders som radat upp jämna och fina serier varje tisdag denna säsong. Övriga båtar i denna klunga har tävlat flitigt i år, likväl som tidigare år. Erfarenhet på Islingehavet och i båten betalar sig när det är små marginaler på banan. En bra sporre för oss andra som är med och hugger i toppen nån gång ibland – övning ger färdighet!

Strax efter toppklungan kommer nästa klunga med 10-12 båtar inom ett spann på plus/minus 15 poäng.

 

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>