Islinge söndag 14 april – fortfarande iskallt

Lägger upp liten statusrapport om förutsättningarna för att komma igång med seglingarna.

Just nu har vår seglingsarena ”Islingehavet” isfritt, men det är fortfarande is en bit utanför hamnen och dessvärre hela vägen in till kajen. Det är klart att den senaste värmen plågar isen med all rätt, men det tar tid att göra sig av med den tjocka isen. På pluskontot är att det har legat ett par båtar i vattnet utanför macken i vinter. De har kört med den isätare som gjort att de har isfritt runt sina båtar i det annars så kompakta istäcket i hamnen.

Mest effektiva sättet att få bort isen tidigare vårar har varit västliga vindar och vågor som har bearbetat isen i kombination med värme uppifrån. Prognosen just nu ser lovande ut, iallafall plusgrader hela dygnet.

Vi kommer fortsätta att rapportera om isläget.

Väderprognos

 

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>