Regler och rekommendationer

Kvällens regelgenomgång samlade drygt tjugo klubbmedlemmar plus några utsocknes. Domare Owe Lundbladh gick förtjänstfullt igenom en del av de förändringar som nya KSR innehåller. Fokus för diskussionerna som följde blev förstås rundningar, märkesplats och vad man får och inte får göra inom trebåtszonen. Att återge det här är övermäktigt. Men förutom att alla medlemmar uppmanas hålla lite koll på reglerna kan vi tillsammans hjälpas åt med att förbättra kommunikationen på banan. Till exempel:

  • Anser man sig ha rätt till plats innan man går in i zonen – påkalla det för den eller de båtar som berörs så tidigt som möjligt. Då ges tid för konkurrenten att ta ställning och kolla alternativ i tid, innan man når zonen då stressen blir större.
  • Vid incident – ropa protest! och segelnummer på den du protesterar. Inget jidder eller hårda ord.
  • Blir du vittne till en incident – vittna. Alla inblandade kan lära sig något.
  • Ha detta och regel 2 i bakhuvudet så kommer den goda stämningen vid Islinge bestå och rentav bli ännu bättre!

Skärmavbild 2013-03-19 kl. 22.36.04

Don’t try this at Lilla Värtan

 

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>