2012 – en tillbakablick

Tight start vid Stockholms 606-regatta, foto: Theodor Tolstoy

Klubbens verksamhet har under 2012 fortsatt attrahera nya besättningar och båtar. Vårt koncept med centralt och lättillgängligt läge, entyp, tighta race varje tisdag, enkelhet, den trevliga stämningen och Q8‐macken är framgångsfaktorer. Detta är något vi måste förvalta samtidigt som vi utvecklar klubben verksamhet.

Lite fakta från seglingsåret som gått:

Klubben har under året haft 65 st (44) betalande medlemmar och 31st (20) betalande båtar. En rejäl uppgång i år igen alltså. Under året har vi hos Torsviks Båtklubb fått utökat antalet landplatser från 22 till 30 stycken. Vi har dessutom ett antal besättningar på kö för att få båtplats och vara med att segla.

Säsongen inleddes även i år redan i april med en träningsperiod ledd av coach Mattias Karlsson under fyra vardagskvällar och en helg. Som mest var vi elva båtar en av träningskvällarna i april. Träningsperioden avslutades även i år med en träningsregatta söndagen den 13e maj där tolv båtar kom till start.

Stockholms 606 Cup bestod i år 12 st tävlingstillfällen. Totalt har 29st (20st 2011)) olika båtar varit med i cupen. Genomsnittligt antal deltagande båtar per kväll har varit 17,25st (12,52st) båtar. Vi har som mest varit 22 båtar på startlinjen.

Vinnare av cupen blev i år SWE890, Thomas Lundberg med besättning. Det var en otroligt tight upplösning som var oklar även inför det sista racet, den sista kvällen. SWE890 var tvungen att komma sämst 2a totalt den sista seglingskvällen. De höll nerverna i styr och vann till och med totalen sista cupseglingen.

Stockholms 606-regatta (riksregatta samt klubbmästerskap) genomfördes även i år på Stora Värtan med Viggbyholms Båtklubbs anläggning som bas. 31st 606or deltog i år (23st 2011) och 20st av dessa båtar var från s606k (14 st). Med 31st 606or på startlinjen gör det regattan till den femte största entypsregattan för kölbåtar i Sverige i år. Vinnare av årets regatta blev SWE886 med Håkan Karlsson och Johan Säwensten. Som medlemmar i s606k blir de då även klubbmästare och får en inteckning i Rosenholmskan Pokal. Ett stort tack riktas till Anja Kullberg, klubbens projektledare som höll ihop regattan.

Vid SM i Marstrand var S606K den klubb som hade flest deltagare på plats. Det kröntes av att klubben fick sin första svenska mästare, SWE 918 med Pelle Nihlmark och Anders Edblad ombord.

Vid klubbens årsmöte i november valdes en ny styrelse som leds av Sam Victorin. Då avtackades även avgående ordförande Niklas Litoft för hans idoga arbete i styrelsen under flera år. Vid ett extra årsmöte i december togs dessuom beslut om att klubben köper kranen i Islinge av den nuvarande ägaren.

Tack alla medlemmar för ert deltagande och insatser för klubben i stort och smått under 2012, och välkomna till en ny härlig säsong med start i april!

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>