Stockholm 606 Cup 10 | Mer vind allt eftersom

Det såg lite tveksamt ut vid start – ganska lite vind om man skall vara ärlig, fast det har ju inte hindrat det här gänget förut. Ikväll var det nog en 13-14 besättningar som lurade på kajen, någon bestämde sig för att åka hem men de andra sjösatte och gav sig ut på fjärden. Hur som helst på nåt konstigt vis kom det en pust från NO och Göran & kompis i SWE 472 lade en bana och signalerade för start. En vind som faktiskt blev bättre och bättre ju längre kvällen led.  Det var ingen enkel match att vara funktionär i kväll då vinden sakta vred över till syd och stabiliserade sig först till sista racet.

Första racet blev ett halvvindsrace, trots att märkena flyttades att par vändor för att bättre passa med vriden.  Även andra racet blev mer av ett halvvindsrace med täta fighter mellan båtarna runt banan. Lagom till tredje blev det mer jämna förhållanden och vi en bra spridning av båtarna över fjärden.

Bäst ikväll blev återigen Pelle, Anders och Kasper i SWE 918 på 8p, följt av Niklas & Mats i SWE 500 (10p), trea kvällens funktionärer i SWE 472 och fyra blev Jonas & Nisse i SWE 381 (11p). Resultaten finner ni här .

2 kommentarer tillStockholm 606 Cup 10 | Mer vind allt eftersom

  • Pelle SWE 918

    XX heter egentligen något annat, Kasper nämligen. Och lägga namnet på minnet för han blir grym när han vuxit upp till spinnbomsfästet!

  • wm

    wm var trött i går och det blir inte alltid rätt med de små men ack så viktiga detaljerna. Jag korrigerar och tycker nog att Kasper var grym redan i går. När blir du tvungen att lämna över pinnen då?
    /Mats

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>