Sthlm 606 Cup 9 | Referat

Jonas W klubbens tävlingsansvarige som även seglar på SWE 381 har knopat ihop några rader:

Till en början såg det tunt ut, men när klockan närmade sig 18, så började det faktiskt rycka lite i flaggorna vid macken. Lagom till första start fyllde det i med en svag SO. En antydan till läfördel på linjen gjorde att det blev trångt och trivsamt vid lämärket. Vänstern var något fördelaktig på första kryssen, men fältet var hyfsat samlat vid kryssrundningen. Efter en nervpirrande läns där det kom och gick vind på båda kanterna i stråk blev den andra kryssen en lika nervpirrande och stråkig historia. Lagom till att de första båtarna rundat vred vinden 180 grader och det blev kryss in i mål. Thomas och Petter i SWE 890 hävdade att de såg krusningar på banans vänsterkant och dammade ut och gick i en snygg underbåge, eller vad man skall kalla det, runt resten av fältet och tog första spiken.

Efter en snabb helt om manöver av kvällens funkisar startade så andra seglingen i den nu rådande NV vinden. Fortfarande stråkigt och vridigt, men lite mer stabilt kändes det nog. På andra kryssen hade vinden vridit lite mer på V, och det blev näst intill sträckbog. Nu drogs fältet isär ganska mycket och på sista länsen fyllde det på ytterligare.

Tredje seglingen ställdes in eftersom det började skymma, börjar märkas att det går mot höst.

Sammanfattningsvis, en inte helt lätt uppgift att lägga bana en kväll som denna, men Karin och Per från SWE 449 skötte det med bravur. 12 båtar på linjen var inte fy skam heller. En eloge till kvällens funktionärer som lånade ut sin båt, så att fler fick prova på. Föredömligt!

/Jonas, SWE 381

1 kommentar tillSthlm 606 Cup 9 | Referat

  • Richard Larsson

    Jag tycker att det är jättekul att det dyker upp lite nytt folk. Hjärtligt välkomna alla ni som är med någon enstaka gång och ni som tagit hit nya båtar.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>