Sthlm 606 Cup 8 | Välkomna tillbaka

Ikväll var det åter dax att  träffa gänget i Islinge och damma av båtarna inför kvällens race. Som hjälp fixade vi fram ett par rejäla skyfall innan start och ett enda spegelblankt Islingehav. När båtarna som faktiskt var tretton till antalet hade paddlat ut till startområdet var det spegelblankt och en viss väntan på att få starta fältet. Två båtar SWE 881 och SWE 203 gjorde säsongspremiär och flera andra värmde upp inför SM som går i Uppsala i helgen.

Med ca 20 minuters försening fick kvällens funktionärer signalera för kvällens första race. Banan var ganska kort och hysat jämn i riktning. Ikväll var det som sagt lite med dåligt vind. Vinden kom från Gasverket i västlig riktning och det gällde att få segla fritt och finna stråken för att placera sig bra.

Bäst i första racet var SWE 905 som var tätt följda av SWE 890 och SWE 881. I kvällens andra och sista race i avtagande vind var det en fight mellan SWE 890 som länge ledde runt banan och SWE 918 som lyckades pressa sig förbi på mållinjen med centimetrar i marginal.

Som en spegel - i väntan på första start, foto Mats Båvegård

Resultatlistan var jämn med tre båtar på samma poäng strax efter kvällens vinnare SWE 890 (4p), andra plats SWE 905 (7p), trea kvällens funktionärer SWE 349 Johan med förstärkning av webmaster och son, fjärde plats SWE 918 (7p) och femte plats SWE 881 (7p).

Alla resultat (både kvällens och den sammanlagda ställningen) finner ni strax här

 

1 kommentar tillSthlm 606 Cup 8 | Välkomna tillbaka

  • Carl Fredrik

    Tack för en toppenkväll! Bra genomförande och en härlig stämning i gänget!

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>