S606Cup 5 | Några rader från vattnet

wm skickade ut en öppen fråga om ett referat från i går – här kommer ett par rader från gårdagens segrare – över till Pelle:

Denna tisdagkväll blev ännu en övning i konsten att ta sig fram via vindstråk. Vi trasslade in oss lite i två av tre starter, men hade turen att komma fria relativt snart och sen kunna välja den väg vi trodde på. Det är en otroligt skön känsla att komma tillbaka från ett dåligt läge och att känna hur båten skjuter fart och kan seglas så att det känns som maximal fart efter omständigheterna.

På kryssarna seglade vi nog mer strategiskt än taktiskt om man med det menar att vi inte baserade våra val så mycket på båtarna runt omkring oss, som snarare på hur vi trodde oss kunna ”knyta ihop ett snöre” av lite starkare vindstråk. Vi tänker att i lättvind kostar slagen så mycket att man får avstå från att slå på korta vrid om man kan byta det mot längre tid i starkare vind. På länsarna, däremot försökte vi ta hänsyn till de andra båtarna lite mer men kombinera det med en vettig väg strategiskt. Jag tror det var på andra racets första läns som vi hade lite tur med att få ett utrymme mellan ledarbåten SWE 914 och den närmast bakom oss SWE 905 där vi kunde växla i små, små steg mellan högt för mer tryck och lågt för att vinna väg mot målet.

En annan läns hade vi två båtar framför strax efter rundningen, som liksom vi gippat och drog igång en luffning, varpå SWE 914 som kom strax bakom oss kunde fortsätta iväg för styrbord lågt och vägvinnande till en fin ledning. Endast lite tur med senare stråk tog oss till ledning i det racet.

Maja och Erik visade att vi gamlingar inte kan slå oss till ro utan får se upp när de blir varma i kläderna och får med sig alla vitala båtdelar och tillbehör ut på sjön redan till första racet. Heder åt de goda klubbkompisar som hjälper till med grejor eller lånar ut sin båt så att fler kan vara med! Härligt också att Rickard M är tillbaka på vattnet. Hans gamla brandsegel (367) har ju setts utan honom en hel del på sistone.

Åsa och Fredrik la banan med stor ackuratess, följde med runt med motorbåten, såg ”händelser vid vatten” och gav konstruktiv kritik med perfekt tonträff vid kranen efteråt. S606K –fyfan vad vi är bra.

Pelle Nihlmark SWE918

1 kommentar tillS606Cup 5 | Några rader från vattnet

  • SWE500

    Kanonkul igår kväll. Vi slog nytt rekord i antal deltagande båtar en tisdag och då finns det en del båtar som står på land…….. @Pelle – beundrar er insatts – varje gång så är ni alltid i toppen trotts Islingevikens nycker. Ser redan fram emot nästa tisdag.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>