Äntligen drar det ihop sig till tävlingssäsong

OK det är kul att träna och under lite mer avslappnade (?) former nöta rundningar och starter. Men det är nåt alldeles speciellt att få börja tävla – det blir liksom lite mer skärpa och nerv. Med tanke på hur många båtar som varit med och tränat kommer det att bli extra intressant redan från början denna säsong.

Imorgon lördag är det uppvärmning med  Lidingö Runt och det ser ut att bli fyra stycken 606or till start. Bara en från klubben, SWE 869 med Linn Dismo vid rodret, samt Håkan och Janne i SWE 423 som varit med på träningarna. De ställs bla mot en gammal 606 bekant i SWE 803 Anita Lapidus och Valter Saaristu som tidigare varit framgångsrika i klassen.

På söndag är det sedan dags att träna på bankappsegling på Islingehavet. Just nu är det tolv båtar anmälda till start. Vi planerar att genomföra 8 race, om vardera en halvtimme. Precis som det är på tisdagskvällarna.
Vi använder våra vanliga Seglingsföreskrifter med några undantag som vi går igenom på kajen på söndag morgon. Kolla igenom dem innan start och fråga om det är nåt oklart.

Tiderna för söndagen:

  • Skepparmöte 09.30
  • Första start 10.00
  • Ingen start efter 1600

—-

Nu på tisdag drar sedan Stockholms 606 Cup igång. All info finner ni under fliken Kappsegling. I år är det 11 deltävlingar som avgör vem som kan titulera sig mästare och som får representera klubben i Stockholms Mästare som arrangeras av StSF. Mer om det senare. I funktionärsschemat ser ni vilka som är ansvariga för att genomföra kvällens tävling. Dubbelkolla även här för att säkerställa att ni är kan ta den kväll, om det absolut inte går försök att byta själva med någon annan båt på listan och meddela sedan wm och tävlingsansvarig ändringen.

Först ut blir SWE 500 (Johan med kompisar) som arrangerar tävlingen på tisdag. Ni kan redan nu anmäla er via vår anmälningsmojäng.

 

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>