Dags att att anmäla sig till träningsregattan den 15e maj

Niklas har bjudit in via 606-facebook gruppen och vi vill inte vara sämre här på hemsidan.

Stockholmare/Uppsalabor/Ekeröpolare – boka in söndagen den 15e maj!
Då tjuvstartar vi tävlingssäsongen för s606k med en ”uppvärmningsregatta” vid Islinge. Upp till 8 smårace på en och samma dag (beroende på vind).
Du som inte vill träna dig i form på våra tisdagsträningar – ypperligt tillfälle att skaka av ringrosten inför starten av Stockholmscupen den 17e maj.
Alla från hela Sverige är givetvis välkomna. Målsättning – 20 båtar på linjen.

Tycker man att detta verkar OK anmäler man sig lämpligen via klubbens anmälningsfunktion under fliken Aktiviteter. Bra för oss att pejla intresset i förväg. Just nu endast två anmälda.  

 • Skepparmöte 09.30
 • Första start 10.00
 • Ingen start efter 1600
 • Mattias filmar och om tid ges tittar vi på det efteråt

Tävlingen genomförs till självkostnadspris ca en hundring per båt, som tas ut på plats. Seglingsföreskrifter är samma som vi använder under Stockholms 606 Cup, med vissa mindre justeringar för den aktuella dagen.

6 kommentarer tillDags att att anmäla sig till träningsregattan den 15e maj

 • Patrick L

  Har inte ni bankappseglingar på Lidingö Runt den 15:e?

 • wm

  Hej,
  Det är lite missförstånd om detta – Lidingö Runts bankappseglingar arrangeras utanför Gåshaga, det funkar inget vidare för oss som har båtarna i Islinge. S606K kör en träningsregatta på Lilla Värtan den 15e maj.
  Vi har sett att LSS dessutom tagit upp bankappsegling för 606 i sitt program. Detta är inte i samarbete med oss, dessutom med lite annat fokus – S606K vill bjuda in nya och gamla seglare i 606 klassen till en avspänd ”komma igång” kappsegling, det gör vi enklast i egen regi till självkostnadspris. Vi kommer att använda vår tränare Mattias Karlsson som funktionär samtidiigt som han kan filma och coacha på vattnet. En kille som klarar av att göra fler saker samtidigt ….

 • SWE500

  Patrik! Hinner du med att jobba? 🙂 Du verkar ha tid över så – uttöka flottan med en 6-meters segelbåt också. PS. Jag har redan gjort ca 30 starter i år (på träning).

 • Pelle SWE 918

  Några små kommentarer (som inte är menade att uppfattas som mästrande – bara reflektioner). LSS arrangemang är sanktionerat. En träningsdag (med regattainslag) behöver knappast sanktioneras, men eftersom Uppsalabor, Ekerökompisar och andra inbjuds vore det bra om en avstämning görs med åtminstone dem i förväg nästa år. Uppsala bjuder in till sprintcup samma dag i år och hade nog gärna sett några Stockholmare. Detta är i och för sig angenäma bekymmer men icke desto mindre viktigt. Säsongen är så kort i detta land vid den norra kanten av världen att det är viktigt att stämma av med varandra för att undvika krockar.

  Having said that, vi är tacksamma för allt arbete med roliga arrangemang!

 • Niklas, 30 starter på tre veckor låter ju grymt. Jag kommer gärna och gastar någon gång…

  Varför jag undrade var för att jag såg att det stod ”606 bankappsegling” på programmet på Lidingö Runt och trodde att det hade skett i samförstånd med klassen precis som det gjorde för oss i Farr 30-klassen. Men då förstår jag varför det inte är några anmälda dit 🙂

 • wm

  Hej Patrick,
  Kul att du är på! Vi har snackat med LSS idag och det är ingen konflikt mellan att vi kör en ”kommaigång” kappsegling på Lilla Värtan (av oss benämnt Islingehavet) och LSS bankappseglingar i Gåshaga. Möjligen en fördel för oss som slipper störd vind från storbåtarna, men det kompenseras ju av Islinges krokiga vindar.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>