S606K seglarporträtt – Klubbkänsla

Klubbkänsla

S606K är en klubb med många engagerade människor – trots familjeliv, yrkeskarriär och seglarambitioner finns det tid över till klubben oxå. SWE 449 skipper Karin Hedén är ett gott exempel på detta.

Båten som har det tjusiga namnet ”Pajala Sunrise” har seglats med stor framgång både på Islingehavet och i en och annan stortävling genom åren.

2010 har Karin, Maud och Per haft lite nystart när alla tre seglar tillsammans igen. Regerande Klubbmästare 2010 och dessutom vinnare av ”Stockholms 606 Regatta” – den första båten i klubbens historia som vunnit Rikscupstävlingen som S606K arrangerar på hemmaplan.

Pajala Sunrise - Per, Maud & Karin nöjda att gå imål - kanske har de tom spikat det här racet? Foto Mats Båvegård

Hur länge de seglat 606 och varit aktiva i S606K.
Jag har seglat 606 sedan 2003. Har varit med i klubben från allra första början, jag var med och startade s606k och var ordförande de första tre åren.

Seglarambitioner på kort och lång sikt, etc
Eftersom jag har små barn så är jag jättenöjd att segla Stockholms 606 cup på tisdagar, KM samt någon annan helgregatta. Resultatmässigt så vill jag segla bra och lära mig mycket, samt att vinna några seglingar.

När föll du senast överbord?
Länge sedan, från en trapets som gick sönder på en 470

Vilken är den närkamp/krock som du minns bäst?
Seglade Hobie Cat i Sydney, vi kappsejsade, gick på grund med masten (båten var upp och ner)!!! och kämpade 3,5 timme att få upp båten på rätt håll igen, vi hade hysteriskt roligt 🙂

Vilka är dina bästa seglarkompisar?
Per och Maud så klart!!!

Entyp eller LYS? Varför?
Entyp, för att det är så sjukt kul att tävla på lika villkor.

Absoluta favoritfilm?
En som jag nyligen sett är: PS I love you

Bra musik som du lyssnar på väg till Islinge?
Lyssnar alltid på P3 Hiphop med Timbuktu och DJ Amato på vägen hem. Musiken och kvällens segling gör så att jag kör som en galning!

En dold talang?
Jag har ett grymt bollsinne vilket kan vara bra på Midsommaraftons 5-kamp.

Ett motto värt att trycka upp på en t-shirt?
I CAN´T = I MUST dvs att när jag säger till mig själv att jag inte kan/klarar av något så måste jag prova att göra det för att växa som människa. Det får mig att göra en massa saker som egentligen skrämmer mig… som tex för sju år sen när jag bestämde mig för att köpa egen båt trots att jag aldrig styrt tidigare.

Tre saker som du alltid tar med dig när du kappseglar?
”Handväskan” en vattentät påse där som vi knyter fast i båten som innehåller alla värdesaker samt kompassen och besättningen

Om pengar inte var ett problem -vilken båt köper du/ni då?
En antik J-båt som jag spanat in i St Tropez… när de kom in efter en dags kappsegling möttes de av en snygg kille med en tunna full av skumpa… även utan killen och skumpan är det ett lätt val!

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>