Gott Nytt År – Några löften inför säsongen?

Gott Nytt Seglarår S606K!  Imorgon är det 2011 sen är det bara två månader av lappmögel och islossning och vips så sitter vi där i båtarna igen. 2011 har flera spännande nyheter på gång. Ett fullpackat seglarprogram som börjar i april med träningar och kappseglingar från i mitten av maj. Några nya besättningar är på gång och andra har köpt egen båt, startfältet känns starkare än på flera år och det redan vid årets första dagar. Var skall detta sluta?

Hur var det nu med årets löften blev det nåt som infriades eller tom överträffades? Några båtar har redan satt igång att planera nästa säsong över en öl eller två.

Några nya löften inför säsongen 2011?

6 kommentarer tillGott Nytt År – Några löften inför säsongen?

 • Richard

  Det är väl inget löfte, men vi har tänkt att försöka bli klubbmästare 2011. Motivation att fixa båten är lika med noll, men vi får den nog i ok skick innan racen drar igång.

 • Richard

  Kan detta vara något för oss? http://www.sailgroove.org/speaker/4821-Parry-Barclay/video

  505 har börjat med ett system med dubbla spinnakerbommar som gör gipparna lättare. Klassregeln verkar tillåta detta.

  Jag skall ta mig en funderare.

 • wm

  Kul att du tar upp detta, det mesta är prövat förut …. och allt verkar finnas på 505 en. Jocke Rodebäck har funderat på detta en del tror jag, vill minnas att jag läste nåt om detta på hans blogg för ett par år sedan. Kolla in här där har du nån bild oxå.
  Ere nån annan som sett detta på en 606a?

 • Ja, det var där jag såg det. Han skickade fem länkar. Jag håller på att läsa igenom detta. Det är ju mer optimalt till den mer svårgippade 505:an, men 606:an på två pers gör generellt avsevärt sämre gippar än tex Expresser. Med träning går det ändå att få till fina gippar, titta på Olle och Johan som klarar det bäst av oss.

  Nu när jag skriver detta inser jag att det troligtvis inte är värt alla tampar och grejjer om man är två st samtränade i besättningen. Jag har inte pratat med Fredrik, men han är väldigt konsevativ så det blir nog vår gamla vanliga bom.

  /Richard

 • Johan SWE-349

  Vi har varit inne och funderat på hur vi ska hantera bommen på ett smidigare sätt. Två bommar är helt klart ett coolt system, men frågan är om det är värt tamparna etc. Vi hade annars tänkt oss ett en-bomssystem med snabbare sättning och gippning. Hur detta ska fungera vet vi inte exakt, men det är kul att se hur andra har löst det (eller tänker lösa det). Helt klart är att vi kan göra mycket bättre gippar än vi gör idag.

  Målsättning annars är att vi ska behålla vår cup-titel, samt att vi ska bli klubbmästare. Richard, du får vässa klorna, för 2011 kommer bli ett tufft år!

 • Richard

  Ja, vi håller på att vässa klorna hela tiden.

  Jag skall be Mattias filma er när ni gippar så att vi kan lägga ut er på webben!

  Jag läste att 505-systemet användes av fler (typ alla i toppen) när deras klassregel tillät kolbommar. Med våra tunga alubommar blir det troligtvis massa friktion och väldigt spända gummilinor. Vi lämnar den idén tror jag.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>