Nu drar vi igång en ny säsong …

Jahapp, då var det finstilta avklarat och nu kan vi börja fokusera på segling igen. Igår träffades en massa S606K-seglare civilklädda och det var ju tur att inramningen var ett segelloft så att man inte blev helt förvirrad. Stort tack till Björn Österberg och North Sails.

Kvällen började med att Björn höll ett intressant föredrag och tog fasta på det där med möjligheter som öppnar sig efter en dålig start. Björn är en sann optimist, men pratade konkret om förutsättningarna för att alla faktiskt kan segla upp sig från ett tillsynes hopplöst läge.
Utgångspunkten är North Sails U boken om Taktik och resonemanget att det är tillämpningar av Taktik (toppen på pyramiden) som förutsätter att man först har koll på manövrar och båtfart. Ja i en ideal värld bockar man av det först och startar med vetskapen av att man har samma förutsättningar som konkurrenterna på startlinjen. Teori från boken och diskussioner om erfarenheter blandades i en skön mix.

Rickard Melander visade sköna seglarbilder från hottade IOR-båtar från The Solent.

Efter en lite konstpaus med korv och fika (tack Polly) körde vi sedan igång med det finstilta och ordf Niklas hade ambitionen att dra av hela dagordningen på 8 minuter. Hmm det tog väl kanske ett par timmar, men om man frågar Niklas så kändes det säkert som 8 minuter.

Vid sidan av det finstilta passade vi även på att uppmärksamma några av våra vinnare under säsongen. SWE 349 Olle och Johan som segrade i Cupen och SWE 449 Karin, Maud & Per som blev KM 2010.  Dessutom välförkänt uppmärksamhet till Pelle & Anders SWE 918 som landade ett SM-silver och Richard & Ebba SWE 837, som låg totaltvåa på SM inför sista racet, men som drabbades av roderhaveri och slutade som SM-7a. Starkt jobbat alla.
Särskilt tack riktas till Roger Chudi för hans bidrag till styrelsen och klubben under de senaste två säsongerna.

Några nyheter från mötet:

Styrelsen är samma nunor som i fjol minus en. 

Tränings och tävlingskalender spikades utifrån styrelsens förslag,

 • Ledarledd träning i april/maj
 • Endagars kommaigång-tävling (prel en söndag) i mitten av maj
 • Stockholms 606 Cup med 11 deltävlingar och KM status
 • Stockholms 606 Regatta – Rikscupsregatta första helgen i september

Vi kommer oxå att verka för ett ordna med en klubbåt för att ge fler möjligheter att prova på att kappsegla.

Som en konsekvens från ett negativt resultat kommer vi att höja avgifterna lite 2011 för att ha en budget i balans.

Allt detta kommer att presenteras  i detalj successivt i samband med att hemsidan uppdateras. Om man vill veta redan nu kan man kolla in styrelsens förslag inför mötet.

6 kommentarer tillNu drar vi igång en ny säsong …

 • Simon SWE 869

  Tack för ett bra årsmöte, och ett ännu större tack för styrelsens insats under året som gått.

 • SWE500

  8 minuter var målsättningen! Om alla varit tysta och jag själv hållit mig till det väsentliga så hade det lyckats men…. ingen är perfekt 🙂

  Vill passa på att tacka alla ni medlemmar/seglare, alla samarbetspartners och mina kollegor i styrelsen 2010 för ett roligt år. Nu ser vi fram emot ett än roligare och innehållsrikt 2011.

  /Niklas itoft

 • Pelle SWE918

  Förlåt om jag pratade för mycket. Jag lovar att sitta knäpptyst på puben när vi ses härnäst!

 • wm

  Men vadå? Ett möte med en knäpptyst Pelle, det är ju lika kul som en segeltävling med individuell start. Det är ju liksom snacket som gör det levande. Pelle brukar du sitta på krogen knäpptyst? Det kan ju vara en upplevelse bara det. Jag lovar att komma bara av den anledningen.

 • JonasF SWE 381

  Tack till alla för en kul säsong! Nu får vi be vädergudarna om lika fina tisdagskvällar i Islinge under nästa säsong som under förra året.

 • SWE500

  Pelle! Jag ser fram emot puben 🙂

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>